2010. június 20., vasárnap

Zöldfűszeres sajtkrémes falatok
















Nyár van, nyár... , de sajnos ebből mostanában nem sokat érzünk. Az eső csak szakadatlanul zuhog, így egyenlőre lőttek a kerti party-nak, grillezésnek. Az elmúlt években, ha vendégeket vártam egy jó kis sütögetésre vagy bográcsozásra, gyakran elkészítettem ezeket a kis falatkákat étvágycsináló gyanánt. Jó kezdet a folytatáshoz és jól csúszik rá valamilyen nemes itóka vagy egy nagy pohár fröccs. Amíg nem jön a jó idő addig a Tévé elé csempészhetjük életünk párjának a foci VB alatt. Garantálom, hogy a reklám kezdetekor megjelenik a konyhában repetáért...


Elkészítési idő: 10 perc
Pihentetés: 60-120 perc


Zöldfűszeres sajtkrémes falatok

Hozzávalók:

  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg natur krémsajt
  • 10 dkg puha vaj vagy margarin
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1 csokor friss kapor, snidling, petrezselyem
  • olajbogyó
  • 2 csomag sós keksz
  • 1 kígyóuborka
  • néhány szem koktél paradicsom

Elkészítése:

  1. A juhtúrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a krémsajtot, puha margarint vagy vajat, zúzott fokhagymát, robotgéppel jó habosra kikeverjük.
  2. A zöldfűszereket apróra összevagdaljuk, túrós krémmel összekeverjük.
  3. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy összeszokjanak az ízei.
  4. Tálaláskor csillagcsöves habzsák segítségével sós kekszekre nyomjuk a krémet. 
  5. Tetejükre olajbogyót, paradicsomot, friss kaprot, uborkát tehetünk díszítésnek.

TIPP: a krémet csak közvetlen tálalás előtt tegyük a kekszre, mert ha sokat áll, eláztatja azt.



2 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!