A pácolt húsok nagy előnye, hogy napokkal előbb elkészíthető, szinte alig igényel munkát, és a fűszerezés variálásával ezerféle ízvilág érvényesül. Miközben a pácot készítettem arra gondoltam, hogy ha annak idején őseink ismerték volna ezt az egyszerű módszert a hús puhítására, omlóssá tételére, biztosan nem a nyereg alá tették volna a húst. Szinte bármilyen húsból elkészíthető, de szerintem a csirke és pulykahús esetében érhető el leginkább, hogy igazán omlós és puha legyen a végeredmény. Nekem most sertéscombom volt itthon, abból készítettem. A szárnyashúsok esetében a tejben való áztatás után a szokásos liszt-tojás-zsemlemorzsa panírba szoktam forgatni a húst, olyankor a zsemlemorzsába szezámmagot is teszek.
Elkészítési idő: 30 perc
Pácolás: 8 óra
Fokhagymás tejben pácolt paprikás sertésszelet
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- Kb 3-5 dl tej
- 3-4 g fokhagyma
- só
- bors
- liszt
- pirospaprika
Elkészítése:
- Egy jól záródó edénybe annyi tejet öntünk, amennyi majd jócskán ellepi a húsokat, beletesszük a zúzott fokhagymát.
- A húsokat enyhén kiklopfoljuk sózzuk, borsozzuk, beletesszük a tejbe.
- Az edény légmentesen lezárjuk, hűtőbe tesszük 1 éjszakára, így jól összeérnek az ízei.
- Másnap a hússzeleteket lecsöpögtetjük, papírtörlőn leszárítjuk, paprikával elkevert lisztben megforgatjuk.
- Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük, krumplipürével tálaljuk.
Hú....a férjem ölne érte. Annyira jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon szeretejük a fokhagymás tejes pácot, mert olyan omlós és isteni lesz a husi. Nagyon guszta
VálaszTörlésSok olajban kell sütni, hogy ellepje a húst?
VálaszTörlésNem, nem kell túl bő olajban sütni.
VálaszTörlés