Ezt a receptet Babetté-nél láttam meg. Annyira megtetszett az egyszerűségében a nagyszerűsége, hogy rögtön ki is kellett próbálnom. Mondhatom, hogy nem csalódtam benne. Különleges, pikáns ízű lekvár, amiknek nálunk igen nagy keletje van. Vajas kalácsra kenve, palacsintába téve nagyon finom, de még süteményekben is megállja a helyét. Ami kicsi mennyiség kimaradt az üvegből azt csakis a tesztelés kedvéért rögtön bekanalaztam. Félő, hogy még a karácsonyt sem fogja megérni a spájzban, hacsak valahogy le nem lakatolom.
Elkészítési idő: 60 perc
Citromos cukkini dzsem
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini (tisztán mérve)
- 50 dkg (nyírfa)cukor
- 3 citrom
- 1 csomag dzsemfix 2:1
Elkészítése:
- A cukkiniket meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikapargatjuk, legyaluljuk.
- A citromok héját hozzáreszeljük, a húsát pedig apró darabokra vágva hozzáadjuk.
- Vigyázzunk, hogy a citromhéj alatti fehér rész ne kerüljön bele, mert az keserű.
- Hozzákeverjük a dzsemfixet, az utasításnak megfelelő ideig főzzük vele a cukkinit, majd hozzáadjuk a cukrot, tovább főzzük, míg az egész bekocsonyásodik.
- A lekvárt még forrón üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejét, kb 5 percre fejtetőre állítjuk.
- Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Örülök, hogy ízlett! Nagyon hangulatos képek:) Nálunk már elfogyott:)))
VálaszTörlésDe üde fotók! Milyen szépen sütött a napocska! Nagyon különleges a dzsemed!
VálaszTörlésHuu brutál finom lehet! Ki kell próbálnom:)
VálaszTörlésNea ez pazar ötlet, tudtam eddig is, hogy a cukkini egy jolly joker zöldség, lecsót szoktam sűríteni vele, láttam már süteményben, húslevest főztek a belső magos részéből, de hogy lekvárként is megáll, ez tök jó, hogy stílusos legyek. Már mentettem is a receptet:-)))))
VálaszTörlésÚgy látom, hogy már jobbára őszies színekre/hangulatra váltottál, nagyon tetszik!!! :)
VálaszTörlés