Elkészítési idő: 30 perc
Túrós guba rumos szilvaszósszal
Hozzávalók:
túrós guba:
- 3 szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 25 dkg túró
- 5 dkg mazsola
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- 1 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
szilvaszósz:
- 50 dkg szilva
- 3-4 ek barnacukor
- fahéj
- rum (elhagyható)
Elkészítése:
- Tejhez adjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, felmelegítjük.
- Tojásokat szétválasztjuk, ha a tej megmelegedett a tojássárgákat belekeverjük.
- A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük.
- A kifliket felkarikázzuk, leöntjük a meleg tejjel, megvárjuk, míg mindet magába szívja.
- Hozzáforgatjuk a túrót, mazsolát és a felvert tojásfehérje habot.
- Tűzálló tálba simítjuk, 180°C-os sütőben 10 percig sütjük.
- A szilvaszószhoz megmossuk, kimagozzuk a szilvákat, negyedeljük, kevés vizet aláöntve a cukorral ás fahéjjal feltesszük főni.
- Mikor mártássá sűrűsödött beleöntjük az ízlés szerinti rumot, összekeverjük.
- A túrós guba köré rakjuk a rumos szilvaszószt, forrón tálaljuk.
Erre "csak" ezt tudom írni: wooow! :P Nyami.
VálaszTörlésA képek pedig ismét gyönyörűségesek.
Gabi, köszi, legalább a szilvaszósz jól néz ki rajta. :-))
TörlésA fotóddal semmi gond, inkább az a gond hogy nagyon messze van nem érem el ezt a finom különlegességet! Nagyon guszta!
VálaszTörlésÉva, kicsit közelebb toltam. Próbáld meg most.
TörlésNagyon guszta, és érdekes recept, tetszik, ízlene!:)
VálaszTörlésSzerintem pedig mutatós a kép:) Még sosem ettem ilyen finomságot:)
VálaszTörlésSosem hallottam még túrós gubáról...De felettébb felkeltette az érdeklődésemet. Mivel itthon szeretik a gubát és a túrót is, szerintem bejönne mindenkinek...Feltétlen eléjük varázsolom a jövőben! A képek megint csodásak!!!
VálaszTörlésAzt hiszem mindenképpen el kell készítenem!
VálaszTörlés