Ezt a salátát leginkább szilveszterkor szoktam készíteni, a házibulik nagy kedvence mert nagyon jót tesz a gyomornak némi korhelykedés után. De amint beköszönt a szeles, esős idő és hidegebbre fordul az időjárás, már akkor elő szoktam venni a tarsolyomból ezt a receptet, nem várom meg vele az év végét. Pikáns is, csípős is, gyorsan felmelegíti a szervezetünket és tele van vitaminnal. Az elkészítése pedig hihetetlenül egyszerű és gyors, olyannyira, hogy idő és ötlet hiányában negyed óra alatt elkészíthetjük belőle a vacsorát. Egy kis állás azért jót tesz neki, míg összeérnek az ízei. Pirítóssal és citromos teával, de akár sült krumpli mellé is kiváló.
Elkészítési idő: 15 perc
Pihentetés: 60-120 perc
Korhelysaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg csalamádé (amiben sárgarépa és uborka van)
- 3 db enyhén csípős almapaprika
- 2-3 pár virsli
- 8 ek házi majonéz
- porcukor
- mustár
- citromlé
- só
- (fehér)bors
Elkészítése:
- A csalamádét lecsepegtetjük, levét felfogjuk.
- Az almapaprikákat vékonyan felszeleteljük.
- A virsliket felkarikázzuk.
- A majonézt porcukorral, mustárral, citromlével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
- A csalamádéhoz adjuk az almapaprikát és a virslit, beleforgatjuk a majonézbe. Ha túl sűrű lenne a csalamádé leszűrt levével hígítjuk.
- 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hmmm... micsoda színek! Nagyon tetszik a recept, nyami-nyami. :)
VálaszTörlésMár a látványa is szemet gyönyörködtető! Nagyon finom lehet!Most nem sorolom hogy mi van itthon hozzávaló és mi nincs, de rövidesen biztos kipróbálom!
VálaszTörlésFincsi lehet nagyon!
VálaszTörlés