2012. szeptember 22., szombat

Korhelysaláta










Ezt a salátát leginkább szilveszterkor szoktam készíteni, a házibulik nagy kedvence mert nagyon jót tesz a gyomornak némi korhelykedés után. De amint beköszönt a szeles, esős idő és hidegebbre fordul az időjárás, már akkor elő szoktam venni a tarsolyomból ezt a receptet, nem várom meg vele az év végét. Pikáns is, csípős is, gyorsan felmelegíti a szervezetünket és tele van vitaminnal. Az elkészítése pedig hihetetlenül egyszerű és gyors, olyannyira, hogy idő és ötlet hiányában negyed óra alatt elkészíthetjük belőle a vacsorát. Egy kis állás azért jót tesz neki, míg összeérnek az ízei. Pirítóssal és citromos teával, de akár sült krumpli mellé is kiváló.

Elkészítési idő: 15 perc
Pihentetés: 60-120 perc




Korhelysaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csalamádé (amiben sárgarépa és uborka van)
  • 3 db enyhén csípős almapaprika
  • 2-3 pár virsli
  • 8 ek házi majonéz
  • porcukor
  • mustár
  • citromlé
  • (fehér)bors

Elkészítése:

  1. A csalamádét lecsepegtetjük, levét felfogjuk. 
  2. Az almapaprikákat vékonyan felszeleteljük.
  3. A virsliket felkarikázzuk.
  4. A majonézt porcukorral, mustárral, citromlével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. A csalamádéhoz adjuk az almapaprikát és a virslit, beleforgatjuk a majonézbe. Ha túl sűrű lenne a csalamádé leszűrt levével hígítjuk.
  6. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.






3 megjegyzés:

  1. Hmmm... micsoda színek! Nagyon tetszik a recept, nyami-nyami. :)

    VálaszTörlés
  2. Már a látványa is szemet gyönyörködtető! Nagyon finom lehet!Most nem sorolom hogy mi van itthon hozzávaló és mi nincs, de rövidesen biztos kipróbálom!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!