Elkészítési idő: 70 perc
Joghurtos-szilvás pite
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg méz
- 2 tojás
- 2,5 dl joghurt
- 1,5 dl olaj
- 1,5 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- csipet só
- őrölt fahéj
- 3-4 ek barna nádcukor
- kevés vaj a tepsi kikenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
- A sütemény készítésénél fontos, hogy minden összetevő szoba hőmérsékletű legyen, ezért az alapanyagokat 1 órával az elkészítés előtt vegyük elő a hűtőből, kamrából.
- Egy edénybe összeöntjük a száraz anyagokat: lisztet, porcukrot, csipet sót, sütőport, szódabikarbónát.
- Átszitáljuk.
- Egy másik edénybe beletesszük a nedves anyagokat: tojást, mézet, joghurtot, olajat. Összekeverjük.
- Összeöntjük a nedves anyagokat a szárazzal, egy irányba keverjük, míg egyneművé nem válik.
- A tésztát vajazott, lisztezett kb 20x30 cm-es tepsibe öntjük, tetején elrendezzük a megmosott, kimagozott szilvákat, vágott felükkel felfelé.
- Megszórjuk őrölt fahéjjal, kevés barna nádcukorral.
- 180°C-on kb 50 percig sütjük.
- Még melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megint csak a fotót látom először, és csak utána a témát...Fantasztikus mindkettő! Úgy veszem észre, hogy most a blogokon a szilva tombol... :o)
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki! Pont az ilyen jellegű sütiket szeretjük a legjobban. :)
VálaszTörlésJaj, de tetszik! A sütid is meg a fotók is... :)
VálaszTörlés