2013. március 20., szerda

Kókuszhabos csiga









Vannak olyan időszakaim, amikor egy bizonyos ételt annyira kívánok, hogy napi szinten kell elkészítenem, így volt ez mostanában a zellerkrémlevessel is. Pirított magvas rozskenyérrel és jó sok snidlinggel a tetején, ... nem bírtam hetekig abbahagyni. Úgy látszik végül eltelítődtem vele, mert most meg a kókuszos íz után vágyakozom napok óta, így tovább nem tűrt halasztást ennek az isteni kókuszhabos csigának az elkészítése. Először kókusztekercset gondoltam, hogy készítek, de arra meg várni kellett volna holnapig, hogy jól kifagyjon a hűtőben, ezzel a sütivel meg már ma csillapítani tudtam a kókusz utáni vágyakozásomat. Még igazán ki sem tudott hűlni, a nagy része szempillantás alatt elfogyott.     
  
Elkészítési idő: 45 perc

Kókuszhabos csiga 

Hozzávalók:

tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • kicsi reszelt citromhéj
  • 1 dl tej
  • kevés cukor
  • 2 dkg élesztő

töltelék:

  • 4 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

tetejére:

  • porcukor
  • vaníliás cukor


Elkészítése:

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, cipót formálunk belőlük, betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tojások fehérjét a kétféle cukorral gőz fölött - pici citromlével - kemény habbá verjük, vigyázzunk, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény, különben nem lehet rákenni a tésztára. Ha kész óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket.
  3. A cipókat egyesével jó vékonyra kinyújtjuk, nem túl vastagon megkenjük a kókuszos töltelékkel, feltekerjük, ujjnyi vastagra szeleteljük, a csigákat fektetve, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyva közöttük, előmelegített sütőben 160-170 C-on  kb 15-20 perc alatt szép halványra sütjük. Vigyázni kell, mert könnyen megég!
  4. Tetejét vaníliás cukorral elkevert porcukorral megszórjuk.







9 megjegyzés:

  1. Nagyon régen készítettem már ilyen finomságos kókuszos sütit, annyira guszták nálad, meg is kívántam rendesen! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták. :) Ideje lenne én is valami kókuszosat készítsek. :)

    VálaszTörlés
  3. Vittem a receptedet, irtó guszta.
    Én a spenótlevessel vagyok így, 3 napja esszük, mert egy 5 literes fazékkal csináltam, de hasonlóképp nem tudok betelni vele, számomra megunhatatlan, a férjemnek már kicsit elege van belőle, neki mindig összedobok valami finomat másodiknak, palacsintát, túrós tésztát, csak viselje el a levesőrületemet,ilyenkor tavasszal mindig így járok a spenóttal, biztos "tavasz és vitamin" hiányunk van:-))))

    VálaszTörlés
  4. De szépek, anyukám sütöttte ezt sokszor, nagyon szerettük. Nemrég láttam egy blogon, kipróbáltam, de nem ízlett, nem volt olyan, mint az anyué, úgyhogy ki fogom próbálni a te receptetedet, kicsit nosztalgiázom majd:)

    VálaszTörlés
  5. Annyira csodásak a fotóid, hogy jönne, hogy levegyek egyet a tányérról! :-)

    VálaszTörlés
  6. Néha én is így vagyok egy-két ízzel... A zellerkrémleves nagyon finom, én enném napokig. A múltkor a sütőtökkrémlevessel voltam ugyan így. Annyira szépek és megnyugtatóak a képek, öröm nézegetni. Hát ha még egy süti is legurulna...

    VálaszTörlés
  7. Olyan szépek és kellemesek ezek a fotóid, nagyon jó őket nézegetni. A sütit pedig nagyon szeretem - Anyukám készített ilyet gyerekkoromban, azóta talán nem is ettem...

    VálaszTörlés
  8. Csodás a kép is és az ízei fínom lehet, mintha leveles tésztából lenne, érzem a számban, ahogy roppan :Ö)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!