Elkészítési idő: 60 perc
Prézlis nudli
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg rétesliszt
- 1 tojás
- diónyi zsír
- csipet só
forgatáshoz:
- 2 ek vaj
- 15 dkg prézli
- 1-2 ek barnacukor
Elkészítése:
- A burgonyát héjastól enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, még melegen áttörjük.
- Ha langyosra hűlt, rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, tojást, zsírt és könnyű tésztává gyúrjuk.
- Jól belisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk, majd hengereket sodrunk belőle.
- A hengereket 1 cm vastagságúra felvágjuk, majd mindegyiket nudli formájúvá sodorjuk.
- Lobogó, enyhén sós - olajos vízben - több részletben - megfőzzük, amikor feljönnek a víz tetejére még 1-2 percig tovább főzzük.
- A megfőtt nudlikat szűrőkanállal kiszedjük és egy szűrőbe tesszük őket, megvárjuk, míg lecsepegnek.
- A vajon a barnacukor hozzáadásával megpirítjuk a zsemlemorzsát, beleforgatjuk a nudlikat.
- Porcukorral megszórva, lekvárral kínáljuk.
Nagyon finom, nálunk is nagy kedvenc! :) Tökéletes a tartalmas leves mellé! :)
VálaszTörlésJaj nagyon szeretem, mindenhogyan a gombócokkal együtt, nemcsak prézliben hanem cukros mákban is megforgatva, isteni egy étel:-)))))
VálaszTörlésNagyon hangulatos fotók! Hát nekem ez a mászkálós izé nem jön össze. Torzan írja, úgy hogy majd még szórakoznom kell még vele...Szóval a nudlid csodás! Most ennék is egy tányérkával.
VálaszTörlés