2013. március 6., szerda

Sztracsatella szelet sütés nélkül

 








A napokban valami könnyed, gyorsan elkészíthető, igazán habos édességet kerestem a neten, fő szempont volt, hogy ne kelljen sütni, mert ahhoz most nem volt sok kedvem. Az FB-n nézelődve többször is szembe találtam  magam ezzel a recepttel. Nagyon vonzó volt számomra, hogy bár krémes állagú, még sincs tele vajjal, ellenben kicsit keveselltem hozzá a fél deci tejszínt, ami a recept(ek)ben meg volt adva. Gondoltam, hogy elírás lehet, mert egy nagy tepsi süteményhez az biztosan nem lesz elég. Így neki láttam tovább keresgélni és végül Illéskrisz-nél leltem rá az eredeti, hibátlan receptre, és persze, hogy fél liter tejszín kell hozzá, nem fél deci. Érdemes volt elkészíteni, nem csalódtam benne, pont olyan könnyű és finom volt, amilyenre vágytam. Sokszor fogom készíteni még, vendég váráshoz is ideális sütemény.

Elkészítési idő: 45 perc
Pihentetés: 5-8 óra

Sztracsatella szelet sütés nélkül

Hozzávalók:


  • 1 liter tej + 2 dl a piskóták mártogatásához
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor (nálam csak 1,5 dl volt)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 12,5 dkg margarin
  • csipet só
  • kb 30 db cukros tetejű babapiskóta (Savoiardi)
  • 5 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé (jó minőségű, legalább 60%-os)
  • 1 ek keserű kakaópor

Elkészítése:
  1. A tejben elkeverjük a búzadarát, a tojássárgákat, cukrokat, csipet sót.
  2. Lassú tűzön, állandóan kevergetve, hogy le ne égjen, sűrű krémmé főzzük.
  3. Hűlni hagyjuk, majd habosra keverjük a puha margarinnal.
  4. A tejszínből kemény habot verünk és belereszeljük a fele csokoládét.
  5. A tejet meglangyosítjuk, megforgatjuk (nem eláztatjuk!) benne a babapiskótákat,
  6. kb 20 x 30 cm-es tepsi vagy jénai aljára lerétegezünk belőle egy sort, ráhalmozzuk a darás krém felét, majd a csokireszelékes tejszínhab felét. 
  7. Újra piskóta, maradék krém, maradék tejszínhab.
  8. Tetejét jócskán megszórjuk a keserű kakaóporral, ráreszeljük a csokoládé másik felét, és legalább 4-5 órára, még jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
  9. Kockákra vágva kínáljuk.






12 megjegyzés:

  1. Egy probléma van ezzel a sütivel: hogy nem az én tányéromon van! :)

    VálaszTörlés
  2. Pontosan ez kellett most nekem estére, pedig nem akarok enni:-) guszta nagyon! Mentem is, valamikor sorra kerítem :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta és finom sütit készítettél! Szeretem a sütés nélküli technikát ez olyankor különösen előnyös mikor gyorsan finomra vágyunk! (Most ez elraktározom olyan napokra!:-))

    VálaszTörlés
  4. Csodaszép, és nagyon-nagyon finom lehet, viszem tovább a receptet! :)

    VálaszTörlés
  5. Na ez most igazi merénylet volt az éhes gyomrom ellen:) Annyira jól néz ki!:)

    VálaszTörlés
  6. Hű, ez remekül néz ki! Kipróbálásra vár nálam is!

    VálaszTörlés
  7. Annyira szép lett, olyan guszta, hogy azonnal mentettem a receptet, mostanában az ilyen habos, krémes sütikért rajongok:-)))))

    VálaszTörlés
  8. Az elmúlt napokban annyi helyen találkoztam már vele - még soha nem készítettem el, pedig annyira finomnak néz ki és olyan egyszerűnek. ...és nagyon szép nálad! :)

    VálaszTörlés
  9. Annyira jól néz ki, hogy el kell készítsem. Mentettem!:) Köszi!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!