Elkészítési idő: 30 perc
Csirkemell Sztroganoff módra
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 cs újhagyma
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 tk mustár
- 1-2 db csemegeuborka
- vaj
- olaj
- só
- bors
- liszt
Elkészítése:
- A csirkemellfilét falatnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés liszttel, óvatosan összeforgatjuk.
- A húst kevés vaj és olaj keverékén enyhén pirosasra sütjük.
- Kiszedjük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.
- A serpenyőbe újból kevés vajat és olajat teszünk, összeolvasztjuk és az apróra vágott újhagymát megdinszteljük rajta.
- Rárakjuk a felszeletelt gombát, lefedve puhára pároljuk.
- A mártáshoz összekeverjük a tejszínt, tejfölt, mustárt.
- A csemegeuborkát apróra felkockázzuk.
- A serpenyőbe visszatesszük a csirkecsíkokat, az uborkát, ráöntjük a mártást és kevergetve 5 perc alatt összefőzzük.
- Főtt rizzsel vagy tésztával kínáljuk.
Nagyon tetszik ez a fogás! Mindig jól jön egy újabb csirkés recept, úgy hogy viszem is. Köszönöm! :)
VálaszTörlésA csirke szerencsére igen változatosan készíthető, így nem válik unalmassá. Mindig jól jön a tarsolyban egy új recept. Remélem majd ha elkészül nem okoz csalódást.
TörlésNaagyoon finom lett. Köszönöm a receptet! ��
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett.
TörlésEzt is elkészítettem, nagyon finom! :)
VálaszTörlésBoldogság. :)))
TörlésSzuper finom.
VálaszTörlés