Ha már unjuk a natur, rántott vagy töltött csirkét, készítsünk egy jó kis egzotikus pácot, vonjuk be vele a húst és máris egy izgalmasabb ízű ételt tehetünk az asztalra. Bár a csirkeszárny megosztó étel, nálunk elég gyakran kerül terítékre és az utóbbi időben leginkább ilyen formában. Ez most egy édes-sós ízvilágú változat, de egy kis chilivel is meg lehet még bolondítani. Érdekessége, hogy a húst ropogósra kell sütni a sütőben és csak azután kerül rá a pác, majd készre sütve még egyszer a pácba kell forgatni, amitől egy ragacsos réteg lesz a tetején. Aki kedveli a keleties ízvilágot vagy csak ki szeretne próbálni egy új, a megszokottól eltérő csirkehús változatot, az a recept alapján rögtön el is készítheti.
Mézes-szójás csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 10-12 db csirkeszárny
- só
- bors
máz:
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- 3 g zúzott fokhagyma
- 1 tk friss reszelt gyömbér
- 2 ek szezámolaj
- 1 ek édes chiliszósz
- csípős chiliszósz (opcionális)
sűrítés:
- 1 tk kukorica keményítő
- 2 ek víz
tetejére:
- szezámmag
- petrezselyem
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
- A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, a szárnyvégeket levágjuk.
- A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal megspricceljük, a sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
- Betoljuk a sütőbe és kb 30-35 perc alatt puhára sütjük.
- Közben elkészítjük a mázat, a hozzávalókat egy edénybe tesszük, kis lángon összeforraljuk, majd a vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük.
- Amikor a hús megpuhult megkenegetjük a mázzal, 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
- A sütőből kivéve összeforgatjuk a maradék mázzal, megszórjuk szezámmaggal és apróra vágott petrezselyemmel.
- Még forrón, főtt rizzsel, zöldségekkel vagy zöldsalátával kínáljuk.
Nagyon guszta!!!!!!Szeretem a mézet a hússal.:) Jó,hogy eszembe juttattad!
VálaszTörlésIsteni! Annyira guszta a fotód, hogy mentem elmentem reggelizni...
VálaszTörlés