2016. október 27., csütörtök

Sajtkrémes csirkés-brokkolis penne










Egy igazán laktató és gyors tésztaétel vacsorára, rohanós napokra vagy ha nincs más ötletünk. Van benne sovány hús, harsogó zöldség, ropogós szalonna, és még ezt is lehet fokozni egy isteni krémes sajtszósszal. Szeretni fogjátok, de igazán csak azonnal, forrón tálalva finom, mert a tészta nagyon hamar beszívja a mártást. A tészta főzését leszámítva minden egy serpenyőben elkészül, így sokat mosogatni sem kell utána. Egy pohárka fehér bor jól illik hozzá.


Sajtkrémes csirkés-brokkolis penne


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 8 szelet bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 g zúzott fokhagyma
  • 30 dkg brokkoli
  • 3 kisebb paradicsom
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg penne 
  • 10 dkg cheddar sajt + a tetejére
  • 5 dl húsleves
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A pennét enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A megtisztított, megmosott, nyers brokkolit apró rózsákra szedjük.
  3. A felcsíkozott bacont egy magasabb falú serpenyőben zsírjára pirítjuk, a ropogós pörcöket kiszedjük.
  4. A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk a visszamaradt szalonnazsírban.
  5. A húst kiszedjük, a serpenyőben kb 2 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és brokkolit, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhány pillanatig még pirítjuk.
  6. A hagymás brokkolit is kivesszük a serpenyőből, beleöntjük a tejszínt, húslevest, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  7. Alacsony lángon kb 15 perc alatt besűrítjük a mártást, majd belekeverjük a sajtot és a pennét, majd visszatesszük a kisütött bacont, csirkehúst és hagymás brokkolit, az egészet jól összeforraljuk.
  8. Forrón tálaljuk, tetejét még megszórhatjuk cheddarral.  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!