Istenien ropogós és őrülten finom. Ízletes, omlós, csábító csirkefalatok, amelyért még étterembe sem kell mennünk, hisz otthon is nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetjük magunknak. Mennyiségeket ebben a receptben most szándékosan nem írtam, mert mindent ránézésre mértem ki, a fűszereket pedig mindenki úgyis ízlésének megfelelően állítja majd be, de fontos, hogy a liszt kellően, érezhetően fűszeres legyen, mert akkor lesz ízes a végeredmény is. Bármilyen szárított zöld fűszert vagy kedvenc fűszerkeveréket is tehetünk még hozzá. Focinézős estékre vagy parti falatkáknak kínálva is tökéletes választás, senki nem fog tudni ellenállni neki. Én most édes chili szósszal és friss zöld salátával kínáltam, de mézes-mustáros vagy BBQ mártás is jó választás hozzá.
Csirke Popcorn
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- liszt
- pirospaprika (nálam füstölt + kevés cayenne bors)
- só
- bors
- fokhagymapor
- 2 tojás
- kukoricapehely (cornflakes)
sütéshez:
- bő olaj
Elkészítése:
- A csirkemellet falatnyi darabokra ( kb 1x1 cm) vágjuk.
- A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát, - lehet édes vagy csípős vagy vegyesen is - sót, borsot, fokhagymaport (ízlés szerint).
- A kukoricapelyhet késes robotgéppel finomra daráljuk, vagy zacskóba téve, nyújtófával ütögetve nagyon apróra törjük.
- A csirkemellet alaposan megforgatjuk a fűszeres lisztben, majd a felvert tojásban, végül a kukoricapehelyben is.
- Bő, forró olajba téve, kisebb adagokban, többször átkevergetve, ropogósra sütjük.
- Papírtörlőre téve a felesleges olajat leitatjuk.
- Friss salátával, szószokkal kínáljuk.
Hű Nea, ez isteni, el fogom készíteni, imádom az ilyesmit :-)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog, jó étvágyat hozzá!
TörlésNagyon finomak lehetnek! Annyira élethűen fotóztad, minta itt lennének :-)
VálaszTörlésKatalin, néha sajnálom, hogy a net nem alkalmas egy kis kóstoló küldésére.
Törlés