A minestrone az olaszok kedvenc nyári levese, de ki ne vágyna olykor egy jó forró levesre ebben a hideg időben is? Tele van tápláló zöldségekkel és az a jó benne, hogy változatosan elkészíthető, attól függően, hogy mi van éppen otthon. Tehetünk még bele pl. gombát, burgonyát, édesburgonyát, mángoldot, kelkáposztát, sütőtököt vagy főzhetünk bele mini húsgombócokat, még tartalmasabb lesz tőle a leves, az illatos fűszerektől pedig még ízesebbé válik.. Én most a megszokott tészta helyett sajtos tortellinit főztem bele, isteni volt a tésztában megolvadt sajt és a zöldségek harmóniája. Ez a leves tele van ízekkel, színekkel és még egészséges is. Próbáljátok ki!
Minestrone sajtos tortellinivel
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 3 g fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 szárzeller
- 1 kisebb cukkini
- 2 marék friss spenót
- 2-3 ek paradicsompüré
- 2 nagyobb friss paradicsom vagy 1 konzerv paradicsom
- 15 dkg fehér és vörös konzerv bab - vegyesen (cannellini / vörös vesebab)
- 1 liter csirkehúsleves
- 1 tk olasz fűszerkeverék (vagy olaszos fűszerek: pl.: oregano, kakukkfű, bazsalikom)
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csomag (40 dkg) sajtos tortellini
Elkészítése:
- A babokat leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és szárzellert, kevergetve kicsit lepirítjuk.
- Felöntjük a húslevessel, beletesszük a paradicsompürét, lehéjazott, felkockázott paradicsomot, babot, negyedekbe vágott cukkinit és a fűszereket. (Ha konzerv paradicsomot használunk, akkor nem kell a paradicsompüré)
- Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a friss spenótot és néhány perc alatt belefőzzük a tortellinit is.
- Forrón tálaljuk, tetejére reszelt parmezán sajtot is szórhatunk még.
Nagyon szép lett a levesed, és a teríték is nagyon tetszik :-)
VálaszTörlés