2017. március 22., szerda

Tavaszi vitaminos tojáskrém












Egy klasszikus kenőke, mely ezerféleképpen variálható. Nálunk nem csak húsvétkor, hanem az év bármely szakában közkedvelt reggeli vagy vacsora étel. Ha szinte üres a hűtő, tojás akkor is akad otthon mindenkinél, némi zöldség, pár szelet pirítós és máris elkészült a fehérjedús, tápláló, energiát adó harapnivaló. Most a zöldséget nem kísérőnek kínáltam mellé, hanem a harmat zsenge újhagyma és a harsogóan ropogós piros retek magába a krémbe került bele. Mi a frissen kisült medvehagymás gyökérkenyérre kenve ettük, de pirított zsemleszeletekre vagy kiflikarikákra kenve még vendégvárónak is igen kitűnő.   


Tavaszi vitaminos tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 8 dkg puha vaj
  • 2 ek sűrű tejföl
  • 2 tk mustár
  • 1 késhegynyi őrölt fehérbors
  • 1 cs piros retek
  • 1 cs újhagyma
  • csipetnyi pirospaprika

Elkészítése:

  1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, majd finom reszelőn lereszeljük.
  2. Amíg a tojások főnek, a vajat habosra keverjük a tejföllel, mustárral, fűszerekkel.
  3. A retket és a zöldhagymát megtisztítjuk, előbbit a reszelő durva fokán lereszeljük, a hagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A reszelt tojást összekeverjük a fűszeres vajjal, hozzáadjuk a retket és a hagymát.
  5. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
  6. Lefedve hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek kiteljesedjenek.
  7. Pirított zsemle vagy kifliszeletekre kenve fogyasztjuk.    






4 megjegyzés:

  1. De jó kis tavaszi kence :-) A kenyered is is nagyon finom, ropogós lehet. Mindkettő nagyon guszta, szívesen megkóstolnám őket, így együtt :-)

    VálaszTörlés
  2. Katalin, tényleg mennyei volt, alig bírtuk abbahagyni az evését.

    VálaszTörlés
  3. Elkészítettem most a hétvégére, nagyon finom :-) extrudált kenyérre kenve eszem, így is nagyon fincsi :-)

    VálaszTörlés
  4. Anikó, örülök, hogy ízlett. ;)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!