2019. november 2., szombat

Olaszos fűszeres csirkecsíkok
















Van, mikor kevés az idő, mégis gyors ebédötlet kell. Régen volt már olaszos ízvilágú étel a konyhámban és ma valamiért erre vágytam. Az olasz ételek bámulatosan egyszerűek és mégis nagyon finomak, kevés, de jól megválasztott alapanyagból néhány perc alatt kész a csábító ebéd vagy vacsora. Ez a recept is olyan egyszerű, mint a faék, ráadásul egy serpenyőben elkészül röpke fél óra alatt. Selymesen krémes szósz, pikáns olajbogyó, mediterrán fűszerek, szerintem ennél nem is kell több egy ízletes étel elkészítéséhez. Köretnek tésztát, kísérőnek pedig egy pohárka finom bort ajánlok mellé. 

Olaszos fűszeres csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 cs újhagyma
  • 4 közepes paradicsom (télen paradicsom konzerv)
  • 2 g fokhagyma
  • 10 dkg magozott fekete olívabogyó
  • kevés citromlé
  • 1,5 dl csirkehúsleves (lehet kockából is készíteni)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • darabka vaj

Elkészítése:

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az újhagymát karikákra szeleteljük.
  2. A paradicsomokat leforrázzuk, majd hideg vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
  3. Az olívaolaj + vaj keverékén a húst fehéredésig sütjük, hozzáadjuk az újhagymát és a zúzott fokhagymát, kicsit tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, olajbogyót, összerottyantjuk
  5. Felöntjük a húslevessel meglocsoljuk citromlével, fűszerezzük.
  6. Kevergetve kb 5 percig pároljuk, ráöntjük a tejszínt, mártás sűrűségűre beforraljuk.
  7. Frissen kifőzött tésztával kínáljuk.






Mira cicánk is élvezi az utolsó melegebb napokat.













1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett ez az ebédetek is 😋. És guszta is, szépen megterítettél ismét. A bazsalikom a kedvenc fűszerem.
    Mira nagyon aranyos, szép értelmesen néz 😊

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!