2020. június 26., péntek

Cseresznyés kevert












A kevert tésztájú sütiknél nincs is egyszerűbb édesség. Azt szeretem bennük, hogy nagyon puhák, nagyon gyümölcsösek és jó szaftosak, elrontani pedig esélytelen. A  nyár két kedvenc gyümölcse a cseresznye és a meggy, remek alapanyagok pitékhez, rétesekhez is. Szezonon kívül fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető, ha pedig egy kis extrát is adnánk hozzá, akkor  mandula helyett a tetejét megszórhatjuk csokicseppel vagy darabolt dióval is. 

Cseresznyés kevert

Hozzávalók:

tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1/4 kk fahéj
  • nagy csipet só

tetejére:

  • 50 dkg cseresznye
  • 5 dkg mandulapehely
  • porcukor

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  2. A cseresznyét kimagozzuk, levét hagyjuk lecsöpögni.
  3. A puha vajat kikeverjük a cukrokkal, hozzákeverjük a tojást.
  4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet, fahéjat, sót.
  5. A tésztát krémes állagúra kikeverjük.
  6. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, egyenletesen megszórjuk a cseresznyével, mandulapehellyel.
  7. Kb 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
  8. Még melegen megszórjuk porcukorral.
  9. Ha kihűlt négyzetekre vágjuk. 



1 megjegyzés:

  1. Finomat sütöttél, gondolom gyorsan el is készült. Hasonlót én is szoktam csinálni, de a mostani cseresznye árak mellett erre az idén még nem került rá a sor 😊. Nagyon gusztán tálaltad!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!