A hidegtálak ideálisak minden alkalomra. Főként ünnepekkor szoktam készíteni, de előfordul, hogy hétvégére is betervezek egy-egy tálat. A bolti sonkatekercset én nem szeretem, mert nekem túlzottan torma ízű. Ez, amit én készítek általában elnyeri mindenki tetszését. Ebben nincs liszt és vaj, ami elnehezítené a tölteléket, - így még a besamel készítésével sem kell az időt tölteni - lágy mascarpone az alapja, a belereszelt alma könnyeddé teszi, a füstölt sajt pedig elmélyíti az ízeket. Így magában pirítóssal és friss primőrökkel is fogyasztható, de különböző majonézes saláták mellé is tálalhatjuk. Aki szeretné az idén izgalmassabbá tenni a elmaradhatatlan sonkatekercset, az ne habozzon elkészíteni, nagyon finom.
Almás, tormás, füstöltsajtos sonkatekercs
Hozzávalók:
10 db-hoz
- 10 dkg tálaló sonka (vagy bármilyen más sonka)
krém:
- 15 dkg mascarpone
- 1/2 reszelt alma
- 1 ek ecetes torma (vagy ízlés szerint)
- 5 dkg füstölt sajt (trappista, karaván)
- só
- bors
valamint:
Elkészítése:
- A mascarponét villával összetörjük, belereszeljük a meghámozott almát, sajtot, összekeverjük a tormával, sózzuk, borsozzuk.
- A sonkaszeleteket megtöltjük a krémmel, feltekerjük.
- A végeire habzsákból még kevés krémet nyomunk, reszelt sajtba mártjuk.
- 1-1 snidlinggel átkötözhetjük, így mutatósabb tálaláskor.
- 1-2 óra állás jót tesz neki, addigra összeérnek az ízei.
Kedves Nea, áldott ünnepet kívánok neked és kedves családodnak, jó egészséggel! Legyen mindig tele az asztalotok, de finomságokban biztos nem lesz hiány 😊. Ezek a sonkatekercsek is nagyon jól néznek ki, finomak lehetnek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, hasonló jókat kívánok én is.
Törlés