2021. április 1., csütörtök

Húsvéti mangó mousse

 









Füstölt sonka, főtt tojás, zsenge tavaszi zöldségek a húsvét mindenki által kedvelt  és elmaradhatatlan hozzávalói, de a kiadós ebéd után már csak könnyedebb desszertre vágyik az ember. Ez a tejszínes, mangóhabos pohárkrém friss gyümölccsel szerintem tökéletes választás az ebéd lezárásához. Hangzatos neve ellenére egy nagyon egyszerű édesség, amit az alkalomhoz illően finoman fűszeres, ropogós tésztájú nyuszifülekkel díszítettem. A könnyed hab és a ropogós tészta jól kiegészítik egymást. Elegáns, vidám kis desszertje lehet az ünnepi asztalnak    


Húsvéti mangó mousse


Hozzávalók:

mangó mousse:


  • 1 érett (kb 500gr) mangó
  • 1/2 liter joghurt
  • 7,5 dkg cukor (a mangó édességétől függően lehet kicsit több is)
  • 1 dl hideg habtejszín
  • 1 vaníliarúd (nálam 1 tk vaníliaőrlemény, de lehet vaníliás cukor is)
  • 6 lapzselatin


nyuszifülek:


  • 9 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 1 csipet só
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 ek tej

valamint:

  • szórócukor
  • néhány szem pisztácia

Elkészítése:

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre.
  2. A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a húsát.
  3. A hús 1/3-ad részét kockákra vágjuk, félretesszük.
  4. A maradék 2/3-ad részt pürésítjük, hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat, joghurtot, cukrot, jól összekeverjük.
  5. A habtejszínt csipet cukorral kemény habbá verjük.
  6. A zselatint  kinyomkodjuk, 2 evőkanál vizet hozzáadva a tűzre tesszük, kevergetve feloldjuk.
  7. A feloldódott zselatint a joghurtos keverékbe öntjük, a tejszínnel együtt jól elkeverjük.
  8. A krémet kb 15 percre betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, hogy a gyümölcs ne sűllyedjen majd el benne.
  9. Mikor a krém már kicsit megszilárdult, a felét poharakba adagoljuk, a gyümölcs felét rászórjuk, a maradék krémmel beterítjük.
  10. Hűtőbe tesszük teljes dermedésig kb 2 óra hosszára.
  11. Közben elkészítjük a nyuszifüleket: a lisztet összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  12. Diónyi gombócokat formálunk belőle, amit kúp alakúra formázunk.
  13. A kúpokat ellapítjuk, kialakítjuk a nyuszifüleket, meghintjük szórócukorral, amit kicsit bele is nyomkodunk a tésztába.
  14. A füleket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  15. Előmelegített 180°C-os sütőben kb 10-12 perc alatt (sütőfüggő!) világosra sütjük a tésztát.
  16. Tálalás előtt a maradék gyümölcsöt rátesszük a krém tetejére, megszórjuk aprított pisztáciával.
  17. Beleállítunk 2-2 nyuszifület, így tálaljuk. 
  ötlet: Pinterest





2 megjegyzés:

  1. Szuper tálalás, nagyszerű ízek, ezek mellett szép lesz az ünnep!
    Áldott, kellemes ünnepet kívánok neked és kedves családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én is sok finomságot kívánokNektek a húsvéti asztalra.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!