Füstölt sonka, főtt tojás, zsenge tavaszi zöldségek a húsvét mindenki által kedvelt és elmaradhatatlan hozzávalói, de a kiadós ebéd után már csak könnyedebb desszertre vágyik az ember. Ez a tejszínes, mangóhabos pohárkrém friss gyümölccsel szerintem tökéletes választás az ebéd lezárásához. Hangzatos neve ellenére egy nagyon egyszerű édesség, amit az alkalomhoz illően finoman fűszeres, ropogós tésztájú nyuszifülekkel díszítettem. A könnyed hab és a ropogós tészta jól kiegészítik egymást. Elegáns, vidám kis desszertje lehet az ünnepi asztalnak
Húsvéti mangó mousse
Hozzávalók:
mangó mousse:
- 1 érett (kb 500gr) mangó
- 1/2 liter joghurt
- 7,5 dkg cukor (a mangó édességétől függően lehet kicsit több is)
- 1 dl hideg habtejszín
- 1 vaníliarúd (nálam 1 tk vaníliaőrlemény, de lehet vaníliás cukor is)
- 6 lapzselatin
nyuszifülek:
- 9 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt kardamom
- 1 csipet só
- 5 dkg puha vaj
- 1 ek tej
valamint:
- szórócukor
- néhány szem pisztácia
Elkészítése:
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre.
- A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a húsát.
- A hús 1/3-ad részét kockákra vágjuk, félretesszük.
- A maradék 2/3-ad részt pürésítjük, hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat, joghurtot, cukrot, jól összekeverjük.
- A habtejszínt csipet cukorral kemény habbá verjük.
- A zselatint kinyomkodjuk, 2 evőkanál vizet hozzáadva a tűzre tesszük, kevergetve feloldjuk.
- A feloldódott zselatint a joghurtos keverékbe öntjük, a tejszínnel együtt jól elkeverjük.
- A krémet kb 15 percre betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, hogy a gyümölcs ne sűllyedjen majd el benne.
- Mikor a krém már kicsit megszilárdult, a felét poharakba adagoljuk, a gyümölcs felét rászórjuk, a maradék krémmel beterítjük.
- Hűtőbe tesszük teljes dermedésig kb 2 óra hosszára.
- Közben elkészítjük a nyuszifüleket: a lisztet összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
- Diónyi gombócokat formálunk belőle, amit kúp alakúra formázunk.
- A kúpokat ellapítjuk, kialakítjuk a nyuszifüleket, meghintjük szórócukorral, amit kicsit bele is nyomkodunk a tésztába.
- A füleket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
- Előmelegített 180°C-os sütőben kb 10-12 perc alatt (sütőfüggő!) világosra sütjük a tésztát.
- Tálalás előtt a maradék gyümölcsöt rátesszük a krém tetejére, megszórjuk aprított pisztáciával.
- Beleállítunk 2-2 nyuszifület, így tálaljuk.
ötlet: Pinterest
Szuper tálalás, nagyszerű ízek, ezek mellett szép lesz az ünnep!
VálaszTörlésÁldott, kellemes ünnepet kívánok neked és kedves családodnak!
Köszönöm szépen! Én is sok finomságot kívánokNektek a húsvéti asztalra.
Törlés