2021. április 17., szombat

Ázsiai stílusú kínaikel-saláta

 









Egy egyszerű, kalóriaszegény mégis laktató salátát készítettem ma a sült húsok mellé. A nálunk nem túlzottan elterjedt kínai kel volt az alapja, mely jellegzetes, kissé fűszeres, de nem túl erős ízű káposztaféle, ezért jól harmonizál szinte minden zöldségfélével. Répa, uborka és újhagyma került még mellé és hogy megőrizzem a saláta üdítő frissességét, nem "fojtottam" bele majonézes mártásba, hanem keleties ízvilágott kapott a szójaszósztól és a pirított szezámmagtól. Olcsó, egészséges, különlegesebb saláta, érdemes kipróbálni.       


Ázsiai stílusú kínaikel-saláta


Hozzávalók:


  • 30 dkg kínai kel
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 kisebb fürtösuborka (kb 20 dkg)
  • 2-3 szál újhagyma 
  • 3 dkg szezámmag
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek víz
  • 1 tk kukoricakeményítő


Elkészítése:


  1. A kínai kel torzsáját kivágjuk, felkockázzuk, ráreszeljük a megtisztított sárgarépát, hozzáadjuk a félbevágott, felszeletelt uborkát, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát.
  2. Az egészet jól összeforgatjuk.
  3. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, átöntjük egy tálkába.
  4. Ugyanabba a serpenyőbe rakjuk a szójaszószt, hozzáöntjük a kevés vízzel elkevert keményítőt, kevergetve besűrítjük. 
  5. Közvetlen tálalás előtt öntjük rá a szószt a salátára, meghintjük szezámmaggal, átforgatjuk, kb 5-10 percet állni hagyjuk. (állás során kicsit megszínezi a szójaszósz a salátát, de átadja az ízét neki )
  6. Sült húsok mellé kínáljuk. 





2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szép színes, könnyű saláta, finom lehetett a sült húshoz! Salátát még nem készítettem belőle, csak egy-kétszer rakott kelnek vettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rakott kelt még nem próbáltam belőle, de jó ötletet adtál.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!