2021. május 22., szombat

Áfonyás túrótorta













A túrótorták nálam általában sütés nélkül készülnek, jó sok zamatos nyári gyümölccsel. Ez most kivétel, mert sütni kellett, de így is nagyon hamar elkészült. Az édes áfonya és a fanyar citromos túrókrém elegye nagyon jól összepasszol ebben a desszertben, forró nyári napokra pont ideális választás. Egyszerű. látványos, ínycsiklandozó, és szerintem elronhatatlan is. Más, szezonális bogyós gyümölccsel (szeder, málna, ribizli) vagy azok elegyével is jól működik.  
   
Áfonyás túrótorta
22 cm-es tortaformához

Hozzávalók:


  • 50 dkg túró (elég a 45 dkg-os is)
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor (nem kell megfőzni!)
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 bio citrom reszelt héja
  • 20 dkg áfonya
  • csipet só


díszítéshez:


  • friss citromfű vagy mentalevelek


Elkészítése:


  1. A túróhoz hozzáadjuk a sót, cukrokat, tojást, robotgéppel kikeverjük.
  2. Belekeverjük a tejfölt, reszelt citromhéjat, pudingport.
  3. Legvégül az áfonyát óvatosan beleforgatjuk, hogy a szemek ne törjenek össze.
  4. Kapcsos tortaformába öntjük.
  5. Előmelegített 180°C-os sütőben kb 45-50 percig sütjük (tűpróba!)
  6. Kicsit hagyjuk hűlni, mielőtt felvágjuk.
  7. Porcukorral meghintve kínáljuk. 




2 megjegyzés:

  1. De szép üde, tavaszi képeket készítettél erről a finom sütiről, azokkal a csábító áfonyaszemekkel! A nyári melegben is jó ötlet lesz majd ezt megsütni, de erre a télies pünkösdre is finom desszert lett 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, a gyümölcsös sütik a gyengéim, remélem, hogy mostmár jön a jobb idő.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!