A túrótorták nálam általában sütés nélkül készülnek, jó sok zamatos nyári gyümölccsel. Ez most kivétel, mert sütni kellett, de így is nagyon hamar elkészült. Az édes áfonya és a fanyar citromos túrókrém elegye nagyon jól összepasszol ebben a desszertben, forró nyári napokra pont ideális választás. Egyszerű. látványos, ínycsiklandozó, és szerintem elronhatatlan is. Más, szezonális bogyós gyümölccsel (szeder, málna, ribizli) vagy azok elegyével is jól működik.
Áfonyás túrótorta
22 cm-es tortaformához
Hozzávalók:
- 50 dkg túró (elég a 45 dkg-os is)
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor (nem kell megfőzni!)
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 1/2 bio citrom reszelt héja
- 20 dkg áfonya
- csipet só
díszítéshez:
- friss citromfű vagy mentalevelek
Elkészítése:
- A túróhoz hozzáadjuk a sót, cukrokat, tojást, robotgéppel kikeverjük.
- Belekeverjük a tejfölt, reszelt citromhéjat, pudingport.
- Legvégül az áfonyát óvatosan beleforgatjuk, hogy a szemek ne törjenek össze.
- Kapcsos tortaformába öntjük.
- Előmelegített 180°C-os sütőben kb 45-50 percig sütjük (tűpróba!)
- Kicsit hagyjuk hűlni, mielőtt felvágjuk.
- Porcukorral meghintve kínáljuk.
De szép üde, tavaszi képeket készítettél erről a finom sütiről, azokkal a csábító áfonyaszemekkel! A nyári melegben is jó ötlet lesz majd ezt megsütni, de erre a télies pünkösdre is finom desszert lett 😊.
VálaszTörlésKöszönöm Katalin, a gyümölcsös sütik a gyengéim, remélem, hogy mostmár jön a jobb idő.
Törlés