2021. május 2., vasárnap

Joghurtos mascarponés epertorta

 








Könnyed, sütés nélküli, hétvégi torta. Igazi hűsítő desszert lehet majd a nyáron, jól behűtve, mézédes gyümölccsel. Most még csak import eperből készült, ami nem volt túl édes, de már vágytam a tavaszi gyümölcsök ízére. Krémes mascarpone és a lágy görög joghurt találkozása, meg a sok friss gyümölcs teszi kívánatossá ezt a látványos édességet. Minél többet sikerül állnia, annál jobban egymásba simulnak az ízei, 2-3 napig is tárolható a hűtőben. Nekem most volt itthon mini amaretti kekszem, így az is került a tetejére, mandulás íze jól illett az összetevőkhöz. Nagyon hamar elkészül, csak a dermedési időt nehéz kivárni, de aztán már fogyasztható is.     


Joghurtos mascarponés epertorta


Hozzávalók:

18 cm-es tortaformához


  • 20 dkg babapiskóta (Savoiardi)
  • 1 dl tej
  • 3 ek amaretto (esetleg rum, vagy el is hagyható)
  • 40 dkg görög joghurt
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 púpos ek porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs Dr. Oetker zselatin fix
  • 70 dkg eper


Elkészítése:


  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, leszárítjuk, félbe vágjuk.
  2. Néhány szemet lepürésítünk belőle.
  3. A joghurtot, mascarponét, porcukrot, ciromhéjat és levet összekeverjük, hozzáadjuk az eperpürét és a zselatin fix-szel, simára keverjük.    
  4. A babapiskótákat megmártjuk az amarettos tejben, kirakjuk vele a tortaforma alját, rásímítjuk a krém 1/3-át, kirakjuk az eper felével.
  5. Rásimítjuk a maradék krém felét, újabb sor megmártogatott babapiskóta következik, melyet bevonunk a maradék krémmel.  
  6. Hűtőbe tesszük dermedni néhány órára, de még jobb, ha 1 éjszakára.
  7. Közvetlen tálalás előtt megdíszítjük a maradék eperrel. 



recept: innen


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, üde tortát "sütöttél", finom tavaszi ízekkel. Mi is jobban szeretjük a később, már szabadföldön érő hazai epret, de sütibe biztos nagyon jó volt, mindenesetre szép nagy egészséges szemek.
    Gondolom hamar elkészült és hamar el is fogyott 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos sokszor fog még készülni, majd másfajta nyári gyümölcsökkel is, mikor nem lesz kedvem a hőségben tortát sütni. Finom volt.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!