A sütőtök nem csak krémlevesnek, lekvárnak, süteménybe rejtve vagy megsütve nagyszerű csemege, de hummuszhoz keverve finom őszi nassolnivaló válik belőle. Aki egyszer megszerette a hummuszt az könnyen függővé tud válni. A sütőtök ad neki egy édes, krémes alapot, a melengető keleties fűszerek pedig életre keltik az ízeket. Kenhetjük pirítósra, de mártogatósként is isteni finom. Mutatós, kellemes kiegészítője lehet Halloween partyknak, őszi buliknak. Gyors, egyszerű, pénztárcabarát recept, aki egyszerre sós és édes ízekre vágyik, szeretni fogja.
Sütőtökös hummusz
Hozzávalók:
- 1 doboz (400 gr) csicseriborsó konzerv
- 20 dkg sült sütőtök
- 2 ek tahini
- 2 g fokhagyma
- 1,5 ek citromlé
- 1 tk őrölt római kömény
- 1/4 tk pirospaprika
- 1 tk só
- 2-3 ek olívaolaj
- kevés cayenne bors (opcionális)
Elkészítése:
- A csicseriborsót leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük.
- Késes aprítóba tesszük, a többi hozzávalóval simára turmixoljuk.
- Ha túl sűrű lenne kevés vízzel vagy a csicseriborsó félretett levével lazíthatjuk.
- A krémet tálkába kanalazzuk, megcsíkozzuk, hogy úgy nézzen ki, mint a sütőtök, szárnak egy darabka uborkát vágunk.
- Chipsszel, pirított pitával, sós keksszel, friss pirítóssal és zöldségekkel fogyaszthatjuk.
TIPP: tetejét megszórhatjuk gránátalmamaggal, pirított tökmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!