Ma húsmentes ebédet készítettem, mivel el kellett használnom a karfiolt, mielőtt tönkremegy. Imádom rántva, de most valami mást gondoltam készíteni belőle, ami kicsit különlegesebb és kevésbé pepecselős. Így kapott egy panko morzsás, parmezános bundát, amihez a masszát csak össze kellett keverni, jól összeforgatni vele és már ment is a sütőbe. Amíg sült készítettem hozzá egy finom mártogatóst és sütöttem ki még hozzá néhány szem krokettet, sült hasábbal is finom, de akár a köret el is hagyható, mert önmagában is nagyon laktató étel. Frissen, melegen a legízletesebb, mikor még jó ropogós a bundája.
Panko morzsás, parmezános sült karfiol Ranch öntettel
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
massza:
- 3 tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- kedvenc fűszerünk vagy fűszerkeverékünk (nálam szárított petrezselyem és snidling)
- 4 ek liszt
- 3-4 ek panko morzsa
- parmezán - ízlés szerint
sütéshez:
- olívaolaj
tetejére:
- pirospaprika
Ranch öntet:
- 1 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- kevés tej
- apróra vágott snidling
- apróra vágott petrezselyem
- 1 g zúzott fokhagyma
- kevés citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
- A karfiolt megmossuk, leszárítjuk, kisebb rózsákra szedjük, kicsit megsózzuk.
- Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a fűszereket, habverővel simára keverjük.
- Belekeverjük a lisztet, ha túl sűrű lenne a massza, kevés vízzel higítjuk.
- Ráöntjük a karfiolra, átkeverjük, hogy mindenhol bevonja a zöldséget.
- Rászórjuk a pankot és a parmezánt, ezzel is jól átforgatjuk.
- Sütőpapíros tepsire rakjuk, - ne tegyük túl közel őket egymáshoz, mert összenőnek - tetejére olívaolajat permetezünk, megszórjuk kevés pirospaprikával.
- Előmelegített sütőben 170C°-on kb 30 percet sütjük (sütőfüggő, puha legyen a karfiol)
- Még melegen tálaljuk a Ranch öntettel, amihez összekeverjük a hozzávalókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!