Vészesen közeleg a Húsvét és én már elkezdtem gyártani az ünnepi süteményeket. Elsőként ezekkel a nagyon aranyos és mutatós, nyuszi váráshoz tökéletes ropogtatnivalóval töltöttem meg a kekszes dobozt. Puha, omlós a tésztája, de azért jó, ha fogyasztás előtt áll 1-2 napot. A pörkölt mogyoró íze kellemesen érvényesül benne, de nem túl uralkodó íz. Gyerekeknek, felnőtteknek és a locsolkodóknak is biztosan ízleni fog.
Mogyorós nyuszi keksz
Hozzávalók:
kb 20 db-hoz
tészta:
- 30 dkg liszt
 - 20 dkg puha vaj
 - 10 dkg porcukor
 - 1 vaníliás cukor
 - 10 dkg darált mogyoró
 - 2 tojás
 - csipet só
 
töltelék:
- (barack) lekvár
 
Elkészítése:
- A mogyorót száraz serpenyőben megpörköljük.
 - Tiszta konyharuhára öntve ledörzsöljük róla a barna héját.
 - Késes aprítóban finomra daráljuk.
 - Az átszitált liszthez hozzákeverjük a mogyorót, cukrokat, sót, elmorzsoljuk benne a puha vajat, egynemű tésztává gyúrjuk a tojással.
 - Folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
 - Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, nyuszi formájú szaggatóval kiszúrjuk.
 - A tészták felébe apró szív alakú mintát nyomunk.
 - Szilikonos sűtőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
 - Előmelegített 180°C-os sütőben kb 8-10 percig sütjük. (Sütőfüggő, de szép világos maradjon!)
 - Ha megsült, a tepsiben pihentetjük pár percet, mert ilyenkor még törékeny a tészta.
 - Rácsra téve hagyjuk teljesen kihúlni, majd a lekvárral összeragasztunk 1-1 sima és szivecskés darabot.
 

De aranyos nyuszik, nagyon finomak lehetnek a mogyorós tésztával. Nagyon szépen, hangulatosan tálaltad.
VálaszTörlésValóban vészesen közeleg a húsvét, pedig nemrég volt karácsony....
Mindig a Húsvét meg a Karácsony közeledtével döbbenek rá, hogy milyen gyorsan szalad az idő. A nyuszik is vészesen fogyatkoznak, ezek már nem érik meg az ünnepet.
TörlésNagyon mutatós kis nyuszik vannak nálatok😉 Már én is azon gondolkodom hogy mit is készítsek mert a kedvenc és sok sütire igény van az édes-szájú családtagoknál.
VálaszTörlésÉva, Neked is mindig olyan jó ötleteid vannak. KIcsik is, nagyok is szeretik az édességet, érdemes sütni.
Törlés