2009. december 31., csütörtök

Sajtos rúd




A sajtos rúd a házibulik, családi összejövetelek, ünnepi asztalok nélkülözhetetlen kísérője. Ahány ház, annyi szokás, mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje. Ime az enyém, ami mindig nagy sikert arat.

Elkészítési idő: 45 perc

Sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1,5-2 tk só
  • 8 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 tojásfehérje a kenéshez

Elkészítése:

  1. A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk vele a margarint, majd a tojássárgákat hozzáadva sima tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal bőven megszórjuk, derelyemetszővel rudakat vágunk belőle.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk a rudacskákat, az első 5 percben kicsit nagyobb hőfokon, azután közepes tűznél aranysárgára sütjük.






3 megjegyzés:

  1. milyen vastagra szoktad nyújtani?

    VálaszTörlés
  2. kb. 1 újjnyira, ha vastagabb, a közepe nem tud rendesen átsülni.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!