2010. január 17., vasárnap

Ananászkrém



Édes kis "semmiség"(?). Olyan pikk-pakk nyalánkság, ami bevethető egy lustálkodós hétvégén, vagy váratlan vendég esetén. Gyorsabban elkészül, mint ahogy leírtam. Kiadósabb ebéd után könnyű, mutatós desszert.

Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés:  60-120 perc

Ananászkrém

Hozzávalók:

  • 1 doboz ananász konzerv
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 pohár víz

Elkészítése:

  1. Az ananászról leszűrjük a levet és egy edényben felfogjuk. 
  2. Az ananászléhez hozzáöntjük az 1 pohár vizet.
  3. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd az ananászlevet folyamatosan hozzáöntve csomómentesre keverjük.
  4. Tűzre téve állandó keverés mellett felforraljuk, kb 3-4 perc alatt besűrítjük. 
  5. Hideg vízzel teli edénybe rakjuk és gyakran kevergetve kihűtjük.
  6. Közben apróra daraboljuk az ananászt, egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.
  7. A tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a kihűlt pudingos masszához és hozzáadjuk a feldarabolt ananászt is.
  8. Üvegkelyhekbe adagoljuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  9. Tejszínhabbal és a félretett ananászdarabokkal díszítve tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket