Édes kis "semmiség"(?). Olyan pikk-pakk nyalánkság, ami bevethető egy lustálkodós hétvégén, vagy váratlan vendég esetén. Gyorsabban elkészül, mint ahogy leírtam. Kiadósabb ebéd után könnyű, mutatós desszert.
Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 60-120 perc
Ananászkrém
Hozzávalók:
Elkészítése:
Ananászkrém
Hozzávalók:
- 1 doboz ananász konzerv
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 1 ek porcukor
- 3 dl tejszín
- 1 pohár víz
Elkészítése:
- Az ananászról leszűrjük a levet és egy edényben felfogjuk.
- Az ananászléhez hozzáöntjük az 1 pohár vizet.
- A pudingport összekeverjük a cukorral, majd az ananászlevet folyamatosan hozzáöntve csomómentesre keverjük.
- Tűzre téve állandó keverés mellett felforraljuk, kb 3-4 perc alatt besűrítjük.
- Hideg vízzel teli edénybe rakjuk és gyakran kevergetve kihűtjük.
- Közben apróra daraboljuk az ananászt, egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.
- A tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a kihűlt pudingos masszához és hozzáadjuk a feldarabolt ananászt is.
- Üvegkelyhekbe adagoljuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
- Tejszínhabbal és a félretett ananászdarabokkal díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!