2010. február 7., vasárnap

Karaj sonkás sajtbundában














Ezt az ételt ma készítettem először. A receptgyűjteményem egyik elsárgult lapján találtam és mivel mindent egybevetve fél óra alatt elkészült mostantól gyakrabban fog szerepelni a konyhai palettámon. Könnyű, harmonikus ízű étel, nem terheli a gyomrot.

Elkészítési idő: 30 perc

Karaj sonkás sajtbundában

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg gépsonka
  • 1 tojás
  • 30 dkg zsenge zöldbab
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors

Elkészítése:

  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon oldalanként 3- 3 percig sütjük.
  2. A reszelt sajtot összekeverjük a közepes kockákra vágott sonkával és a felvert tojással, sózzuk, borsozzuk.
  3. A közben elkészült hússzeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, elosztjuk rajtuk a sajtos-sonkás masszát.
  4. Előmelegített sütőben 200°C-on kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ezalatt a visszamaradt olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, lefedve kb 10 perc alatt ress-ropogósra pároljuk.
  6. A húst a hagymás babbal és főtt burgonyával körítve tálaljuk.




2 megjegyzés:

  1. Ez nálunk már családi recept, rendszeresen készítem. Isteni izvilag. Köszönjük!?

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!