Ezt az ételt ma készítettem először. A receptgyűjteményem egyik elsárgult lapján találtam és mivel mindent egybevetve fél óra alatt elkészült mostantól gyakrabban fog szerepelni a konyhai palettámon. Könnyű, harmonikus ízű étel, nem terheli a gyomrot.
Elkészítési idő: 30 perc
Karaj sonkás sajtbundában
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 20 dkg ementáli sajt
- 10 dkg gépsonka
- 1 tojás
- 30 dkg zsenge zöldbab
- 1 vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
- A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon oldalanként 3- 3 percig sütjük.
- A reszelt sajtot összekeverjük a közepes kockákra vágott sonkával és a felvert tojással, sózzuk, borsozzuk.
- A közben elkészült hússzeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, elosztjuk rajtuk a sajtos-sonkás masszát.
- Előmelegített sütőben 200°C-on kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ezalatt a visszamaradt olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, lefedve kb 10 perc alatt ress-ropogósra pároljuk.
- A húst a hagymás babbal és főtt burgonyával körítve tálaljuk.
Ez nálunk már családi recept, rendszeresen készítem. Isteni izvilag. Köszönjük!?
VálaszTörlésÖrülök, hogy ennyire ízlik. Szívesen!
Törlés