2014. augusztus 22., péntek

Sült padlizsános, mozzarellás, aszalt paradicsomos szendvics













Nyárbúcsúztató szendvics. Gyors harapnivaló reggelire vagy uzsonnára a maradékok felhasználásával. A ciabattát én most készen vettem, de bagettre, rozskenyérre, is tehetjük a rakományt. A pirított kenyérfélét lehelet vékonyan kenjük be a fokhagymával és itassuk át a finom fűszeres olajjal, amelynek az íze nagyon jól illik a grillezett padlizsánhoz. A szendvics megkoronázásaként egy nagy szelet mozzarellát és nap érlelte aszalt paradicsomot tegyünk a tetejére. A padlizsánt cukkinivel vagy sült paprikával is helyettesíthetjük. Jó étvágyat hozzá!


Elkészítési idő: 15 perc


Sült padlizsános, mozzarellás, aszalt paradicsomos szendvics

Hozzávalók:


  • 2 kisebb padlizsán
  • 1 cs mozzarella
  • 6 olajban eltett, szárított paradicsom
  • 2 g fokhagyma
  • jégsaláta
  • petrezselyemzöld
  • 3 ciabatta 
  • kevés olívaolaj 

a kenyér megkenéséhez:


  • 2 ek olívaolaj
  • 1/4 mk cayenne bors
  • 1/4 mk szárított oregano
  • csipet só 

Elkészítése: 


  1. A padlizsánokat közepes vastagságúra felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat kevés olívaolajjal megkenjük, grill serpenyőben megsütjük.
  2. A ciabattákat kettévágjuk, a vágott felüket megpirítjuk, majd még melegen megkenjük fokhagymával és a fűszeres olajjal.
  3. Ráhelyezzük a jégsalátát, grillezett padlizsánokat, a tetejükre pedig 1 szelet mozzarellát és 1 szárított paradicsomot ültetünk, petrezselyemzölddel díszítjük.
  4. Azonnal fogyasztjuk.







1 megjegyzés:

  1. Csodásak a fotók, annyira visszaadják, hogy milyen finomak a szendvicsek! :) A padlizsánért nem nagyon rajongok, de egy-két ilyen szendvicsen nagyon szívesen fogadnám! :)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket