2011. december 22., csütörtök

Az új családtag





Aki személyesen ismer vagy csak rendszeresen követi a blogomat, tudja milyen nagy állatbarát vagyok. Mindig nagyon elszomorít, ha állatokkal mi emberek, méltatlanul bánunk.

Az  egész történet 2 héttel ezelőtt kezdődött. Reggel bevásárolni indultam. Az utam a kerületi szakrendelő előtt vezetett, ahol a sűrű bokrokkal benőtt terület felől keserves nyivákolást hallottam. Közelebb léptem és megláttam a fenyőfa tövében ücsörgő pár hetes kiscicát. Néhány méterrel arrébb pedig a kartondobozt, amelyben odahozták és a sorsára hagyták...

Egy fél másodpercig sem volt kérdéses, hogy akkor én őt most hazaviszem. De amint megneszelte a szándékomat befutott a bozótosba. Én pedig beugrottam utána és próbáltam előcsalogatni. Közben a rendelő felől érkezett két hölgy, kérdésükre, hogy mit is csinálok én a bokorban, elmeséltem a történetet. A hölgyek szatyraikat hátrahagyva utánam ugrottak és segíteni próbáltak. Negyed órán keresztül kergettük, de mindig beljebb és beljebb ment a sűrű bokorban.

 Ekkor érkezett egy csupa szív fiatalember, aki  felajánlotta  segítségét a cicuska elfogásában. Azt mondta, hogy önkéntesként egy  állatvédő szervezetnél dolgozik  és volt már dolga ilyen pici állatokkal, majd ő tudja hogyan kell becserkészni. Én addig elszaladtam a közeli boltba, vettem neki darált húst, gondoltam az éhség  ráviszi arra, hogy előbújjon. Mire visszaértem, a fiatalembernek sikerült elfognia. Békésen pihent a kabátja alatt.

Itthon aztán megetettem, megitattam, puha cica párnára fektettem. Az első hivatalos fotóján még meg van szeppenve, de minden nappal egyre jobban a bizalmába fogad minket. Imádja a hasát, rengeteget játszik a zörgős egérkéjével vagy bármivel, amit talál magának, pld.: hajgumi, papírguriga, kardigán ujja, kötény kötője, ha elfárad a kedvenc mackóját átölelve alszik el.

 Nem sír és nem keresi a mamáját, de a mackóhoz bújva biztonságban érzi magát. A szobát már elkezdte kicsomagolni és időnként a függönyön lóg, de nem tudunk haragudni rá , mert mindezt olyan rá jellemző huncut bűbájsággal teszi. Már megkapta a fertőző betegségek elleni védőoltásokat is. A doktor úr azt mondta, hogy nagyon stramm kis legényke  - kb 8 hetes - és néhány hónap múlva ő lesz a környék legvagányabb kandúrja.

Nagyon örülünk neki, hogy hozzánk került, hisz pont egy évvel ezelőtt veszítettük el Roxy-t, akit nagyon-nagyon szerettünk. Sajnos nevet még nem találtunk neki, figyeljük a tulajdonságait. Ha valaki tud segíteni ez ügyben, megköszönném, ha írna javaslatot. Olyan nevet szeretnénk találni neki, ami nem tucatnév, szép hangzású és könnyen becézhető is. Ha  lesznek  használható képek róla, fogok még feltenni.      





                        

10 megjegyzés:

  1. egy ilyen macsnak (pláne, hogy kandúr) simán adnám a Raszputyin vagy a Woland nevet ;)

    shaihulud

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű kis cica és milyen hó helyre került hozzátok! Szerencsés kis jószág! :)

    Három fekete cica volt nálunk a családban. Mind nagyon ügyes és okos volt. A neveik ezek voltak: Maffia, Kabala és Zorro. :)

    Gandalf? :)

    VálaszTörlés
  3. Meghatott a történet, imádom a cicákat, pont ilyen kis fekete cicusom volt. Megőrülök, hogy most nem lehet nekem. (Valaki más allergiája miatt...) De hamarosan...:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon cuki kismacsek. Én is pont ilyen vagyok. Évekkel ezelőtt én a munkahelyemen jártam így, csak avval a különbséggel, hogy én nővérruhában lógtam a kerítésen...Az a cica tigris csíkos volt, Selymi lett a neve. Talán Frici, Cincó, Bence...Ezek olyan kandúros nevek....

    VálaszTörlés
  5. Nagyon aranyos! Nekem 17 évesen halt meg a fekete cicám. Ez alatt a 17 év alatt igazi családtaggá vált. Én a karácsony közelsége, miatt a Puszedli nevet adnám neki.

    VálaszTörlés
  6. Tündér a kicsi cicád, de jó lehet ölelgetni jó kis puha szőrét! Nagyon szeretem az állatokat én is de sajnos cicám bérházban még nem volt. Gyerekkoromban még családi házban laktunk akkor volt csak. A bérházi cica tartásának a férjuram annyira sem örülne annyira. Most éppen mutattam neki a cicádat és azt kérdezte mi a neve ? Bagira?
    Lehet hogy nem is lenne rossz neki ez a név! Nem? Írjál majd még többet, szeretem olvasni!
    Azért megnéztelek volna titeket ahogy bújkáltok a bokrok alatt mókás lehetett!:-))

    VálaszTörlés
  7. De jó, hogy vannak még ilyen emberek, mint te!
    Sok örömet kívánok a kis lurkóhoz!

    VálaszTörlés
  8. Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!

    VálaszTörlés
  9. Ez egy nagyon-nagyon pozitív történet, főleg így karácsony előtt! Örülök, hogy egy kis állatnak jobbá tettétek az életet!!! :)

    Név ügyileg: Betyár??? :D

    Csak, mert az enyém is büdös betyár szokott néha lenni (Ő már nagy cica), és ahogy elnézem a kis pofikáját, és a fekete bundáját + a rosszaságait, szerintem betyáros a cicátok! ;)

    VálaszTörlés
  10. Boldog békés Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és szeretteidnek!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!