A sajtos rágcsák nálunk nagyon kelendőek. Általában jó nagy adagokat szoktam sütni belőlük, kipakolom egy nagy tálba, a konyha asztal közepére teszem, és a nap folyamán jártunkban - keltünkben szép lassan elcsipegetjük a tetemes mennyiséget. Van egy kedvenc, nagyon egyszerű - bár annak ellenére nagyon finom - receptem ITT, de ez most No Salty -tól való. Tényleg istenien omlós és ízletes. Saját ízlésünknek megfelelően változtattam picikét rajta, több sóval ill. köménymag nélkül készült, viszont rengeteg sajttal a tetején.
Elkészítési idő: 45 perc
Sajtos stangli
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt (fele rétes - fele sima)
- 25 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- kevés tej
- pici cukor
- 1 kisdoboz tejföl (175 gr)
- 25 dkg reszelt sajt
- 3 tk só
kenéshez:
- 1 egész tojás
Elkészítése:
- Az élesztőt kevés langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, zsírt, tojássárgákat, tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot, sót és a felfuttatott élesztőt.
- A tésztát alaposan összedolgozzuk, negyed órát pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, rudakat vágunk belőle, megkenjük a kissé felvert egész tojással, rászórjuk a maradék sajtot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, aranybarnára sütjük.
Mondtam már, hogy imádom a színes és hangulatos fotóidat?? :D
VálaszTörlésDe a stanglid is szuper! :P
Tényleg csodás fotók, édesek a porcelánok! A sajtosról már nem is beszélek...Ha lehetne, lenyúlnám az asztalról azt a köteget! :o)
VálaszTörlés