A hosszú hétvégén remek idő volt, így megszavaztam magamnak egy kis pihenést a szabadban, jó levegőn, végre kiolvastam néhány könyvet. A desszert az általában jól esik egy finom ebéd után, de sütkérezni sem igen volt kedvem. Némi hűtőmustra után, a rendelkezésre álló alapanyagokból epres joghurttortát készítettem. Piskóta alapot nem sütöttem hozzá, hogy minél kalóriaszegényebb legyen. Könnyű volt, üdítő és persze látványnak sem volt utolsó.
Elkészítési idő: 45 perc
Dermesztés: 4-5 óra
Epres joghurttorta
Dermesztés: 4-5 óra
Epres joghurttorta
Hozzávalók:
- 1 nagy pohár (500 ml) epres joghurt
- 1 nagy pohár (400 ml) natúr görög joghurt
- 2 dl tejszín
- 5-6 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs (2x20gr) zselatinpor
- kb 80 dkg eper
díszítéshez:
- mentalevél
- pisztácia
- eper
- A joghurtokat összeöntjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a zselatinport, belereszeljük a citrom héját, alaposan elkeverjük, megmelegítjük.
- Forrnia nem szabad, mert nem köt meg a zselatin, viszont fontos, hogy jól elkeveredjen a joghurttal, különben széteshet a tortánk.
- Langyosra hűtjük, óvatosan hozzáforgatjuk a keményre felvert tejszínt és még kb 30 dkg összeturmixolt epret.
- Egy (nálam 24 cm-es) tortaforma karimáját belülről vékonyan kiolajozzuk, hozzátapasztjuk az eperszeleteket, óvatosan beleöntjük a joghurtos keveréket.
- Dermedésig hűtőbe tesszük, majd feldíszítjük mentalevelekkel, a megmaradt, egészben hagyott száras eperszemekkel, megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
Csodásan néz ki! Szívem fáj érte hogy olyan messzi van nem érem el!:-) Nagyon finom lehet ehhez nem is hiányzik a piskóta!
VálaszTörlésHű, ilyen csodaszép fotók mosolyt csalnak az ember arcára!:-)Jó kis könnyű desszertet készítettél! Biztos nagyon finom lett!
VálaszTörlésÉva, kicsit közelebb tolom a tányért, hátha úgy sikerül :))
VálaszTörlésErika, köszönöm, tényleg finom volt.
Ez egy műalkotás! A felülről készült kép, egyszerűen lenyűgözött! Én is benyúlnék érte, ha lehetne. :o) Még jó, hogy nem találták fel ezt a képességet is...:o)
VálaszTörlésGyönyörű lett, nagyon ügyi vagy!!Nálunk is most ezek a könnyed, főleg epres vagy citromos desszertek a nyerők.
VálaszTörlésElolvadok a fotóidtól (már megint:). Ráadásul nagyon finooom lehet!
VálaszTörlés(a hétvégéd biztos kellemesen telt az olvasással:))
Kriszti, a kövekezőből fénypostával küldök neked kóstolót.
VálaszTörlésSütikuckó, köszönöm, a citromos sem hangzik rosszul, ki kell próbálnom.
Gabriella, hát nem vagyok valami nagy fotóművész, de a kép talán visza tudja adni, hogy mennyire finom volt.