2019. február 17., vasárnap

Kókusztejes panna cotta mangóval, maracujával
















Ha hétvégére kell egy lenyűgöző és gyors desszert, akkor gyakran esik a választásom az olaszok méltán híres és közkedvelt desszertjére, a sima és bársonyos panna cottára. És nemcsak azért, mert szinte elronthatatlan, de már előző nap is összeállítható. Ha friss gyümölcs kerül rá, - mint most is - akkor azt csak másnap, közvetlen tálalás előtt teszem rá. Az alap nagyon jól variálható, van már néhány panna cotta ötlet a blogon, nekünk mindegyik nagyon ízlett. Most ezzel a kókusztejes, egzotikus gyümölcsös változattal egy kis karibi hangulat is beköltözött néhány órára a konyhámba. Jólesően kanalazgattuk el a fűszeres hús után.     

Kókusztejes panna cotta mangóval, maracujával

Hozzávalók:
3-4 adaghoz

  • 4 dl kókusztej
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 tk vanília esszencia (vagy 1 vaníliarúd)
  • 3-3,5 lapzselatin (vagy 3,5-4 gramm porzselatin)
  • csipet só

tetejére:

1 érett mangó
2 maracuja (passiógyümölcs)


Elkészítése:


  1. A lapzselatinokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. Egy lábasba összeöntjük a kókusztejet a tejszínnel, csipet sóval, cukorral együtt forráspontig melegítjük, - de nem forraljuk! - ezalatt a cukor elolvad benne.  
  3. Tűzről lehúzva belekeverjük a vanília esszenciát - vagy a tejes-tejszínes keverékbe belefőzzük a vaníliarudat illetve annak kikapart magjait - hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, jól elkeverjük benne, hogy teljesen feloldódjon.
  4. Ha langyosra hűlt, poharakba töltjük, 6-8 órára vagy dermedésig hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt tetejére friss mangót és maracuját halmozunk.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett az egzotikus gyümölcsökkel! Mangót igen, de maracuját még nem ettünk. Szívesen megkóstolnám most mindkét gyümölcsöt, a panna cottával együtt :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az édes mangó ellenállhatatlan, a maracuja kicsit fanyar ízű, de nekem a kedvenc gyümölcsös joghurtom is ebből a két gyümölcsből áll. Szívesen meghívtalak volna egy kis kóstolóra, csak közelebb laknánk egymáshoz.

      Törlés
    2. Köszi szépen :-) Maracujás joghurtot talán ettem is már, most hogy így eszembe juttattad :-)

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!