Már többször leírtam itt a blogon, hogy sajnos nem vagyok nagy halrajongó, ellenben a konzerv halakat nagyon szeretem. Reggelire, vacsorára, zöldsalátákra téve, kencének elkészítve. A frissen őrölt bors és a citromlé mindegyik kencéből kihagyhatatlan, de most még került bele a pikáns zellerből is. Mivel nagyon apróra van vágva, így szinte nem is érződik ki a krémből az íze, de jót tesz a textúrájának és egy enyhe roppanósságot is adunk ezzel neki. Az aprított zöldfűszerek pedig csak mélyítenek az ízeken. Teljes kiőrlésű pirított bagettel, sok friss zöldséggel és a tetején 1-1 szem kapribogyóval megkoronázva kínáltam. Forró citromos teát kortyolgattunk mellé.
Majonézes, zelleres tonhalkrém
Hozzávalók:
2 személyre
- 2 doboz (2x80gr) olívaolajos tonhalkonzerv
- 1 kisebb cikk zellergumó
- 1-2 ek majonéz (vagy ízlés szerint)
- 1 cs újhagyma
- 1/2 cs petrezselyem
- 1 citrom
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A zellergumót meghámozzuk, lehelet vékony lapocskákra felszeleteljük, majd szintén nagyon apróra felkockázzuk.
- A zöldhagymát is megtisztítjuk, zöldjével együtt vékonyan felkarikázzuk, petrezselymet is finomra aprítjuk.
- A tonhalkonzervről leöntjük az olajat, csak egy keveset hagyunk rajta.
- A halat olajával együtt egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a majonézt, felaprított zöldségeket, fűszereket, kevés citromlével meglocsoljuk.
- Alaposan összekeverjük, néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei.
- Friss pirítóssal, sok zöldséggel kínáljuk.
- Tetejére 1-1 szem kapribogyót is tehetünk.
De helyesek lettek a kis szendvicsek a pirított bagettel! Biztos nagyon finomak lettek a fűszerektől és a zöldektől. Az ilyen kencéket mi is nagyon szeretjük, hát még ilyen sok salátával! Nem csak íznek, hanem látványnak is gyönyörű :-)
VálaszTörlésHa kell egy gyors, könnyű és tápláló vacsora, nekem ez mindig bejön és általában van hozzá itthon alapanyag is.
Törlés