A varázslatos India még varázslatosabb itala a mangó lassi. Egy joghurt alapú, gyönyörű színű turmix, fantasztikus ízélménnyel. Nyáron a kánikulában, jól behűtve az egyik legjobb frissítő, de én ilyenkor télen is szeretem kortyolgatni. Napsárga színe és az édes mangó zamata mindig eszembe juttatja a napfényes nyári időszakot. Tökéletes reggelire, vacsorára, edzés után. Két érett mangót sikerült vásárolnom, az egyiket a napokban a panna cottához használtam fel, a másikból pedig rögtön tudtam, hogy ez a lassi fog készülni. Aki még nem próbálta, feltétlen kóstolja meg vagy mentse el a receptet nyárra, mert jól fog jönni, mikor csak a hideg nyalánkságokra, italokra vágyunk.
Mangó lassi
Hozzávalók:
2 személyre
- 1 nagy érett mangó
- 2,5 dl sűrű (görög) joghurt
- 1,5-2 dl tej
- 1 ek cukor vagy méz (vagy ízlés szerint)
- 1/4 tk kardamompor
- 4-5 jégkocka (elhagyható)
díszítéshez:
- pisztácia
- sáfrány
Elkészítése:
- A mangót felvágjuk, húsát turmixgépbe tesszük.
- Hozzáadjuk a joghurtot, tejet, cukrot, kardamomport, a jégkockákkal krémesre keverjük. turmixoljuk.
- A mangó lassit poharakba öntjük, jól behűtjük.
- Fogyasztás előtt pisztáciával és sáfrányszálakkkal díszítjük.
TIPP:
Ha nem kapunk igazán érett, zamatos mangót, akkor inkább konzervet használjunk, mert az utóérő, félkemény példány még nem elég édes és mire beérne, addigra belül már gyakran romlik, barnul.
Ismét egy újabb finomság ebből a különleges gyümölcsből :-) Nagyon csábító :-)
VálaszTörlés