2019. február 24., vasárnap

Mangó lassi















A varázslatos India még varázslatosabb itala a mangó lassi. Egy joghurt alapú, gyönyörű színű turmix, fantasztikus ízélménnyel. Nyáron a kánikulában, jól behűtve az egyik legjobb frissítő, de én ilyenkor télen is szeretem kortyolgatni. Napsárga színe és az édes mangó zamata mindig eszembe juttatja a napfényes nyári időszakot. Tökéletes reggelire, vacsorára, edzés után. Két érett mangót sikerült vásárolnom, az egyiket a napokban a panna cottához használtam fel, a másikból pedig rögtön tudtam, hogy ez a lassi fog készülni. Aki még nem próbálta, feltétlen kóstolja meg vagy mentse el a receptet nyárra, mert jól fog jönni, mikor csak a hideg nyalánkságokra, italokra vágyunk.

Mangó lassi

Hozzávalók:
2 személyre

  • 1 nagy érett mangó
  • 2,5 dl sűrű (görög) joghurt
  • 1,5-2 dl tej
  • 1 ek cukor vagy méz (vagy ízlés szerint)
  • 1/4 tk kardamompor
  • 4-5 jégkocka (elhagyható)

díszítéshez:

  • pisztácia 
  • sáfrány

Elkészítése:

  1. A mangót felvágjuk, húsát turmixgépbe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, tejet, cukrot, kardamomport, a jégkockákkal krémesre keverjük. turmixoljuk.
  3. A mangó lassit poharakba öntjük, jól behűtjük.
  4. Fogyasztás előtt pisztáciával és sáfrányszálakkkal díszítjük.

TIPP: 

Ha nem kapunk igazán érett, zamatos mangót, akkor inkább konzervet használjunk, mert az utóérő, félkemény példány még nem elég édes és mire beérne, addigra belül már gyakran romlik, barnul.




1 megjegyzés:

  1. Ismét egy újabb finomság ebből a különleges gyümölcsből :-) Nagyon csábító :-)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!