A lilakáposztáról általában mindenkinek először a párolt verzió jut eszébe. Ez nem az ecetes, köményes változat, hanem egy sokkal izgalmasabb ízvilágú, csupa nyers összetevőből álló saláta. Lassan beköszöntenek a hideg, szeles, borús őszi napok, milyen jól fog esni és mennyire csodásan mutat majd ez a szép színes és ízekben gazdag zöldségkavalkád az asztalon. Nem tocsog kalóriadús öntetben csak frisseséget adó citromlé és kevéske olívaolaj került rá. Barbeque csirkeszárnyakat sütöttem ma, ahhoz készült köretnek. De pl. sült tarja, kacsa- vagy libacomb mellé is nagyszerű kiegészítő lehet ez az alakbarát vitaminbomba.
Lilakáposzta saláta
Hozzávalók:
- 1/2 fej (kb 50 dkg) lilakáposzta
- 1/2-1/2 piros, sárga, zöld kaliforniai paprika
- 1/2 lilahagyma
- 1 sárgarépa
- 2-3 retek
- 25 dkg kukoricakonzerv
- 1/2 cs petrezselyem
- 1/2 citrom
- 1 ek olívaolaj
- só, ízlés szerint
Elkészítése:
- A káposzta torzsáját kivesszük, vékony laskákra vágjuk.
- A paprikákat vékony csíkokra, a hagymát és a retket félkarikákra vágjuk.
- A sárgarépát megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- A petrezselymet felaprítjuk.
- A kukorica konzervet leszűrjük.
- Mindent egy nagy salátás tálban összekeverünk, sózzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal.
- Jól átforgatjuk, néhány percet állni hagyjuk, hogy kicsit puhuljanak a zöldségek, majd tálaljuk.
Nagyon szép színes salátát készítettél, tele vitamindús zöldségekkel. Finom lehetett a csirkéhez 😀.
VálaszTörlésIgen, a csirkéhez is jól illik, de magában is igazán laktató, finom.
Törlés