Őszi zöldségleves
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 2 szárzeller
- 15 dkg karfiol
- 3 közepes burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 g fokhagyma
- 2 cannellini (fehér) bab konzerv (2x400 gr)
- 1 l csirkehúsleves (vagy víz + leveskocka)
- 1 ek kakukkfű
- 1/2 cs petrezselyem
- 2-3 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
- A sárgarépát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
- A szárzellert felkarikázzuk (ha a külső szárak kicsit fásak lennének, zöldséghámozóval meghámozzuk).
- A karfiolt megmossuk, apróbb darabokra zedjük.
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
- A babkonzerveket leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, vége felé rádobjuk a zúzott fokhagymát is.
- Hozzáadjuk a répát, karfiolt, zellert, kicsit átkevergetjük a hagymás olajon, fedő alatt néhány percig
- pároljuk.
- Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a babot és a burgonyát, sózzuk, borsozzuk.
- Addig főzzük, míg a buronya megpuhul.
- Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
De finom tartalmas levest főztél! Szívesen kanalaztam volna belőle 😀. Ilyen hűvös őszi napokon nagyon jól tud esni egy tányérral. Én is szoktam ilyen dús leveseket főzni, de akkor nekem már nem is kell sok minden második fogásként 😁.
VálaszTörlésGyerekkoromban nem szerettem a leveseket, de mostmár nem tudnék leves nélkül élni. Minden héten többször is készül, megúnhatatlan.
Törlés