2022. április 9., szombat

Réteges tavaszi saláta














Színes, ízletes, könnyed saláta, mely nagyon gyorsan elkészíthető. Átlátszó üvegtálban szépen mutatnak benne a rétegek, dekorációként is jól illik az ünnepi asztalra. Előételként fogyasztható friss, ropogós pirítóssal, de a füstölt sonka mellé is remekül passzolnak a tavaszi zsenge zöldségek üde ízei.   


Réteges tavaszi saláta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg sajt
  • 1 csomag retek
  • arasznyi póréhagyma fehér része
  • 3 ek natur joghurt
  • 1 ek majonéz
  • bors
  • snidling 
  • újhagyma zöldje

Elkészítése:

  1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, ha kihűltek a reszelő durva fokán lereszeljük.
  2. A retket és sajtot is durvára reszeljük.
  3. A póréhagymát vékony félkarikákra vágjuk.
  4. A majonézt összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.
  5. A hozzávalókat egy átlátszó tálban / tálkákban lerétegezzük a következő sorrendben: tojás, szósz, póréhagyma, sajt, retek.
  6. Tetejét megszórjuk felaprított metélőhagymával és újhagyma zöldjével.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon üde salátát készítettél, igazi tavaszi finomság! Nagyon jó lehet, el tudom képzelni milyen finom a sonkához. A képek is szuperek lettek, mint mindig 😊. Szép húsvéti hangulatúak!
    Áldott, kellemes ünnepet kívánok az egész családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon ízlett, elkészül majd mégegyszer a sonka mellé is. Köszönöm szépen a jó kívánságot és is békés, meghitt ünnepeket kívánok!

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!