Lassan vége a spárga szezonnak, még igyekszem kihasználni a maradék kis időt a felhasználására, mivel sajnos a spárga télire nem fagyasztható. Általában én is levest, baconba tekert spárgasípokat készítek belőle vagy leöntöm hollandi mártással. Ma viszont egy kicsit különlegesebb változat került a tányérunkra. Tejszínben és olvadozó sajtban sütöttem meg egy adagot és köretként kínáltam a sült hús mellé. Csak magában, önálló fogásként, előételként is adhatjuk friss pirítóssal. Mennyei íze van.
Tejszínben sült spárga mozzarellával
Hozzávalók:
2 személyre
- 50 dkg spárga
- 1-1,5 dl habtejszín
- 1-2 g fokhagyma
- 2 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg reszelt mozzarella
- só
- frissen őrölt bors
- chilipehely (opcionális, elhagyható)
Elkészítése:
- A spárgát megmossuk, leszárítjuk, fás részét eltávolítjuk.
- Sütőtálba helyezzük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, ( vigyázat a parmezán is sós!) borsozzuk.
- Meghintjük a sajtokkal és a chilipehellyel.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt aranybarnára sül a tetején.
- Azonnal, melegen kínáljuk.
Most nézem csak a finomságaidat, Erdélyben voltunk eddig 😊. Nagyon guszta lett a spárgád!
VálaszTörlésKatikám, gondoltam, hogy világot jártok. Várom majd a beszámolót.
Törlés