Egy könnyen és gyorsan elkészíthető nyárias étel, kevés, de minőségi, ízben egymással jól harmonizáló hozzávalókkal. Nagyon szeretem a mediterrán ízvilágot, így gyakran készülnek ilyen és ehhez hasonló ételek nálam a nyár folyamán. Az édes sült paprika és a sós feta remek párost alkotnak. Előételként vagy sült húsok mellé kínálhatjuk. Én most csak a sütőben sütöttem meg a paprikákat, de grillszezonban érdemes grillrácsra dobni, ott megsütni, hogy kapjon egy kis extra füstös ízt.
Bazsalikomos fetakrémmel töltött kápia
Hozzávalók:
- 4 db közepes méretű kápia paprika
krém:
- 25-30 dkg feta
- 2-3 ek görög joghurt
- 2 ek olívaolaj
- 1-2 g fokhagyma
- friss bazsalikom (helyettesíthető kaporral vagy petrezselyemmel is)
öntet:
- 3 ek olívaolaj
- 1 g reszelt fokhagyma
- 1 ek citromlé
- csipet só
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
- A paprikák közepén hosszában nyílást vágunk.
- A paprikák bőrét megkenjük kevés olajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, puhulásig sütjük.
- Sütőből kivéve 10 percet hűlni hagyjuk.
- Kiskanállal a belsejéből eltávolítjuk a magokat. (a levet öntsük le róla)
- A töltelékhez összetörjük villával a fetát, elkeverjük a joghurttal, reszelt fokhagymával, felaprított bazsalikommal. (nem sózzuk, mert a feta is sós)
- A paprikák belsejét megtöltjük a sajtkrémmel, sütőbe téve további 10-15 percig sütjük.
- Közben elkészítjük az öntetet, összekeverjük a hozzávalókat.
- Közvetlen tálalás előtt ráöntjük a paprikákra.
- A megsült paprikákat melegen fogyasztjuk.
- Előételként, vacsoraként pirítóssal, lepénykenyérrel vagy sült húsok mellé kínáljuk.
De finom lehetett! Akinek van módja a szabadban grillezni, azt mindig irigyelem 😋.
VálaszTörlésIgazi nyári ízek és nyári hangulat....
A szabadban való grillezés tényleg plusz kis füstös-pikáns ízt ad az ételeknek. Sajnálom, hogy nincs rá lehetőséged. Nekem van hol grillezni, de nyaranta jó ha 1-2 alkalommal begyújtjuk a grillt.
Törlés