Ha gyors és fitt ebédre vágyunk, akkor ez a fogás teljesen megfelel ennek az elvárásnak. A csirkemell, bármit is készítünk belőle, nagyon hamar elkészül és bár semleges ízű alapanyag, rengeteg féle módon variálható, ezért is szeretem. A húst jól befűszereztem, zsenge tavaszi répából és mozzarellából készült hozzá töltelék. Nem sütöttem túl, így igazán omlós, szaftos maradt. Isteni főfogás volt a sok-sok olvadozó sajttal. Finom, látványos, könnyen elkészíthető étel és még alakbarát is.
Sárgarépás, mozzarellás csirketekercs
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- só
- bors
- pirospaprika
- fokhagymapor
töltelék:
- 1 nagy reszelt sárgarépa
- 15 dkg reszelt mozzarella
- 2 ek majonéz
- 2 ek habtejszín
- 1 csomó friss petrezselyem
- tetejére:
- 5 dkg reszelt mozzarella
- petrezselyem
Elkészítése:
- A csirkemellet megfelezzük, majd 2-2 szeletet vágunk belőle.
- A szeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat befűszerezzük.
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ráhalmozzuk a húsra, feltekerjük.
- A megmaradt tölteléket sütőedény aljára rakjuk, rátesszük a tekercseket, tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával.
- Kevés vizet aláöntve, fólia alatt puhára pároljuk.
- Fóliát levéve szép pirosra sütjük a húst, időnként saját levével meglocsolgatva.
- Főtt rizzsel, vegyes zöld salátával kínáljuk.
Finom, tavaszias ebédetek volt! Nagyon gusztán tálaltad, úgyhogy már meg is éheztem 😊. A csirkemellet mi is szeretjük, sokféleképpen lehet elkészíteni, így mindig változatos!
VálaszTörlésÁltalában sajttal, sonkával töltöm, de ez a zöldséges verzió is finom volt. Néha kell a változatosság.
Törlés