A bagel egy lengyel kenyérféle, ami mégis Amerikában lett nagyon népszerű street food. Tulajdonképpen egy lyukas közepű, kelesztett zsemle. Eredetileg élesztővel készül, de az enyém egy sütőporos változat, ezáltal nem kell sem keleszteni, sem vízben főzni, mint a hagyományosat. Hogy alakbarátabb és lazább szerkezetű legyen túró is került a tésztájába, mely puhává teszi a bagelt. A klasszikus változatot krémsajttal és füstölt lazaccal fogyasztják, de nálam - mivel nem szeretem a halakat - krémsajt, fodros saláta, feketeerdei sonka, paradicsom, kígyóuborka és lilahagyma került. A tetejét jócskán megszórtam magvakkal, nagyon jó ízű, mikor megpirulnak rajta. A receptben leírt mennyiségből mindössze négy darab tenyérnyi méretű bagelt kapunk, de minden földi jóval megpakolva pont elég egy-egy belőle reggelire vagy vacsorára, mert nagyon laktató.
Túrós bagel
Hozzávalók:
4 db-hoz
tészta:
- 25 dkg túró vagy cottage cheese
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1 tk só
- 1 felvert tojás
- magok, mák
Elkészítése:
- A túrót simára keverjük egy robotgéppel.
- A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót, hozzáadjuk a túrót, összedolgozzuk.
- Lisztezett felületre borítjuk, tésztává gyúrjuk.
- Négy részre osztjuk, mindegyiket gombóccá formázzuk.
- Fakanál nyelével vagy az ujjunkkal lyukat fúrunk a gombóc közepébe, kitágítjuk, a tésztát kicsit ellapítjuk.
- Sütőpapíros tepsire rakjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk magokkal és/vagy egész mákkal.
- Előmelegített 180°C-os sütőben kb 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!