2010. május 23., vasárnap

Epres pohárkrém




Javában tart az eperszezon és én még az idén nem készítettem semmilyen epres finomságot. Tegnap adódott az alkalom, hogy pótoljam ezt a mulasztást, mert igazán finom, szép, érett epret sikerült vásárolni. Mivel jó néhány napja ledöntött a lábamról az influenza és szinte jártányi erőm sincs, nem akartam időigényes és bonyolult süticsodákkal bíbelődni, ezért csak egy ilyen egyszerű és gyors kis pohárkrém lett belőle.

Elkészítési idő: 10 perc
Pihentetés: 60-120 perc

Epres pohárkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • kevés citromlé
  • triple-sec vagy más illatos likőr (elhagyható)

Elkészítése:

  1. A jól megmosott és megtisztított eper felét nagyobb darabokra vágjuk és félretesszük.
  2. (Én most meglottyintottam egy kevés triple-sec-kel is hogy fokozzam az élvezeti értékét, de ez a mozzanat ki is hagyható, főként, ha gyerekek is fogyasztják).
  3. Az eper másik felét a turmixba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, simára turmixoljuk.
  4. A tejszínt felverjük jó kemény habnak, óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponet és jó habosra kikeverjük, majd a leturmixolt epret is beledolgozzuk.
  5. Pohárba rétegesen lerakjuk a habot és az eperdarabokat, 1-2 órára a hűtőbe tesszük.




7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki látszik, hogy finom is!

    VálaszTörlés
  2. De imádom...mentem a receptet!!!Csodás!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gusztusos az epres-poharasod, gratulálok.
    Elcsórtam a recepted, de az enyém -sajnos- nem sikerült ilyen szépre.
    Reméle már gyógyulsz, s már rendbe jöttél. Kivánom, hogy igy legyen.

    VálaszTörlés
  4. Maryenne, Bianka, Andi tényleg nagyon finom, remélem kipróbáljátok hamarosan.

    Viki köszönöm a jó kívánságot, már lábadozom.

    VálaszTörlés
  5. Isteni finom lehet, én is ki fogom próbálni!:-)

    VálaszTörlés
  6. Nea !! Gyógyulj mihamarabb. Csak jöttem jelenteni, hogy a poharas epresed óriási örömmámort zúdított a családomra. Végülis csak én láttam csúnyának, de nagyon fincsi volt, volt, volt :-) :-)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket