2010. június 26., szombat

Káposztás csiga




Eredetileg sajtos csigát készültem sütni a hétvégére, de a mélyhűtőben rábukkantam egy adag pirított káposztára. Ha káposztás tésztát vagy lángost csinálok, amit nem csak sajtosan - tejfölösen szeretünk, de a pirított káposztás változat is a kedvencünk, akkor mindig nagyobb mennyiséget készítek belőle és egy adag általában aranytartaléknak a hűtőben landol. Ez egy leveles tésztával készült expressz változat, de még szinte ki sem tudtam venni a sütőből már elfogyott az utolsó morzsáig.

Elkészítési idő: 80 perc

Káposztás csiga

Hozzávalók:

  • 1 közepes fejes káposzta
  • kevés olaj
  • 1 csomag Tante Fanny levelestészta
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • cukor
  • 1 tojás

Elkészítése:

  1. A káposztát megreszeljük, megsózzuk és fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk és a felforrósított olajra tesszük. Takaréklángon állandóan kevergetve megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt, pirospaprikát és ízlés szerint egy kevés cukrot.
  2. A leveles tésztát kivesszük a zacskóból, kitekerjük és a kihűlt káposztát egyenletesen elegyengetjük rajta.
  3. A hosszabbik oldalától indulva szorosan feltekerjük, mint a rétest és éles késsel ujjnyi vastagon felszeleteljük.
  4. Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, nem túl szorosan, mert sülés közben a csigák megnőnek egy kicsit.
  5. Tetejüket felvert tojással megkenjük és 220 C-os forró sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.


 


3 megjegyzés:

  1. Még sohasem ettem. a káposztás tészta nem a kedvencem. De nagyon guszta ez a csiga, szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  2. Maga a káposztás tésztát nem igazán kedvelem, de sütikben már ettem és úgy bejött. Azt hiszem ezt is szívesen megkóstolnám, mert nagyon fenségesen néz ki.

    VálaszTörlés
  3. El tudom képzelni, milyen finom lehet!:-))

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket