2011. április 2., szombat

Kapros húsgombócleves





Kapros húsgombócleves

Hozzávalók:

leves:

  • húsleves ( vagy víz + leveskocka)
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • kapor
  • őrölt bors
  • citrom


húsgombóc:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 zsemle
  • tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomag petrezselyem
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • pirospaprika


Elkészítése:


  1. Először elkészítjük a húsgombócokat: a darált húshoz adjuk a tejben megáztatott, jól kifacsart zsemlét, a zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és a fűszereket. Jól összedolgozzuk.
  2. Amíg a levest elkészítjük, a masszát a hűtőben pihentetjük. A répákat megpucoljuk, karikára vágjuk, kevés olaj és víz hozzáadásával megpároljuk.
  3. Felöntjük a húslevessel és ha felforrt belefőzzük a húsgombócokat. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
  4. Tűzről levéve kevés citromlével pikánssá savanyítjuk.






4 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!