Hogy miért pont kofa, nem tudom. Így nevezte el a salátát, akitől a receptet kaptam. Talán, mert a harsányan ropogós, friss hozzávalókat a piaci kofáktól, árusoktól érdemes korán reggel beszerezni. Mediterrán jellegű saláta, nekem nagyon hasonlít a görög salátához, igaz abban nincs kapribogyó és juhsajt sem. Nálam most krémfehérsajt került bele, mivel eredeti fetát, ami juhsajtból készül, nem sikerült szereznem. Így önmagában, pirítóssal is kitesz egy ebédet vagy vacsorát, de jó hidegen, sült húsok mellé illik igazán.
Elkészítési idő: 15 perc
Kofasaláta
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 3-4 paradicsom
- 2 paprika
- 1/2 lilahagyma
- pár szem olajbogyó
- kevés kapribogyó
öntet:
- 5 ek olívaolaj
- 2 ek borecet
- só
- bors
tetejére:
Elkészítése:
- A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. Az uborkát, paradicsomot, paprikát nagyobb kockákra vágjuk, a lilahagymát szálasra szeleteljük.
- Egy tálban összeforgatjuk a zöldségeket és a hagymát, kicsit sózzuk, rálocsoljuk az öntetet, összekeverjük.
- Rámorzsoljuk a juhsajtot, kis időre hűtőbe tesszük.
Jaj, de guszta és micsoda színkavalkád ! Imádom én is az ilyesfajta saláta koktélokat, hiszen laktató és egészséges.
VálaszTörlésKöszönöm Juditka!
TörlésDe jópofa neve van, hát ez nagyon tetszik! :o)
VálaszTörlés(Imádom a fotóid kellékeit is, mondtam már?:)
Igen, nekem is tetszett a neve nagyon. Nálad is csodaszépek ám a kellékek, egyenlőre sajnos csak messziről rajonghatok értük. :) :(
TörlésÉppen tegnap csináltam. Paprika nélkül. Nagyon finom!
VálaszTörlés