Elkészítési idő: 50 perc
Meggyes cobbler
Hozzávalók:
tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
- 1 tojás
- csipet só
töltelék:
- 50 dkg magozott meggy
- 1/2 citrom leve
- 2-3 ek barnacukor
- 1 vaníliás cukor
- ízlés szerint fahéj
- 2 ek keményítő
tetejére:
- 2 ek barnacukor
- mandulapehely
Elkészítése:
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport, cukrot és a csipet sót, a felkockázott hideg vajat gyorsan elmorzsoljuk benne.
- A tojást elkeverjük a tejszínnel, a lisztes keverékhez adjuk, tésztát gyúrunk belőle.
- A meggyet egy közepes méretű (kb 20x30 cm) sütőedény aljába öntjük, megszórjuk a cukrokkal, fahéjjal, ráfacsarjuk a citromlevet, végül összekeverjük a keményítővel.
- Kis közöket hagyva, rákanalazzuk a tésztát a gyümölcsre, mely sütés közben nagyrészt összenő.
- Tetejét meghintjük barnacukorral és mandulapehellyel
- Előmelegített sütőben 180°C-on 40-45 percig sütjük.
- Langyosan tálaljuk, tejszínt vagy egy gombóc vaníliafagylaltot is adhatunk mellé.
Látom Te is finom meggyes édességet készítettél. Olyan édesek azok az apró csipkék, nekem egy nagy van belőle... Nagyon szép képek!
VálaszTörlésHúúú...ez az utolsó kép mindent visz :) A coblert mi is szeretjük...nagyon bármilyen gyümölccsel.
VálaszTörlésEgy ilyen tányérkáért pedig majd megveszek... :))
Igen, az utolsó képen csak úgy mosolyognak a meggyek :) Majd még nálam is jön a többi variáció, a szedres-áfonyás-barackost nagyon szeretem.
TörlésGyönyörű csipkéd van!! Na és ez az utolsó fotó... A coblert meg megenném még így délelőtt is. :))
VálaszTörlésKöszönöm Gabika!
Törlés