2018. május 30., szerda

Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral
















Gyors, egyszerű, könnyű sütemény egy kis csavarral. Hagyományos piskóta, de most krémes túró is került a tésztájába. Az áfonya savanykás íze nagyon jól passzol a túróhoz és a citromhoz is, bár utóbbi nem szerepelt az eredeti receptben, mégis jót tett neki, kicsit felfrissítette, elmélyítette az ízeket. Bármilyen savanykás lekvárral (meggy, ribizli, eper, cseresznye) készíthető, mindegyikkel finom. Ha a befőzéseknél marad ki egy kis lekvár rögtön fel is használhatjuk ehhez a sütihez.


Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral

Hozzávalók:


  • 6 tojás
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom
  • 10 + 6 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 16 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • csipet só

díszítéshez:


  • friss áfonya
  • citromfű levél

Elkészítése:

  1. Sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk.
  3. A fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  4. A túrót 6 dkg cukorral és a vaníliás cukorral nagyon krémesre keverjük - esetleg összeturmixoljuk - belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük.
  5. A felvert tojáshabhoz óvatosan hozzákeverjük a túrós-tojásos masszát, majd beleforgatjuk a az átszitált sütőporos lisztet is, melyhez adunk egy csipet sót.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt kb 30x30 cm-es tepsibe öntjük, 25-30 perc alatt (sütőfüggő, sütőajtót nem nyitogatjuk!) megsütjük.
  7. Ha a tészta kihűlt, 3-4 egyforma csíkra vágjuk, az áfonyalekvárral összerétegezzük, szeletekre vágjuk.
  8. Porcukorral meghintve, friss áfonyával, citromfűvel díszíthetjük.


Forrás: Nők lapja - némi változtatással 



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szívesen elfogadnék most belőle egy-két szeletet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony jó lenne, ha egy kis kóstolót tudnék küldeni belőle.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!