Mi eshetne jobban a nyári hőségben, mint egy jó hideg hűsítő ital? Nálunk gyakran van behűtve limonádé, sok jégkockával, friss citromfűvel vagy mentával. Az elkészítésével nincs sok munka és a felüdülés is garantált. Ha változtatni szeretnénk a hagyományos ízvilágon, nincs is jobb módja, mint ötvözni a nyár egyik kedvenc gyümölcsével, a görögdinnyével. Az édes dinnye és a savanykás citrom töléletes kombináció a szomjoltásra. Csak 4 hozzávaló kell ehhez az egyszerű és ízletes itókához és máris élvezhetjük a frissítő aromákat. Nekem most kétféle dinnyém is volt itthon, sárga,- és pirosbelű, ezért mindkettővel kipróbáltam. Pontos receptet nem tudok írni, csak kb. adtam meg a receptben az arányokat, mivel az ízesítés függ a gyümölcs érettségétől, édességétől és az ízlésünktől is, el lehet térni tőle. Nyári házibulik italának is kitűnő, felnőttek számára megbolondíthatjuk egy kis pezsgővel vagy proseccóval is.
Görögdinnye limonádé
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg görögdinnye hús (héj és mag nélkül)
- 1-2 citrom leve
- 3-5 ek cukor vagy méz (vagy ízlés szerint, de ha jó édes a dinnye el is maradhat)
- kb 4-6 dl víz (vagy szénsavas ásványvíz)
Elkészítése:
- A dinnyét kimagozzuk, a dinnyehúst kockára vágjuk.
- Turmixgépbe tesszük, simára turmixoljuk.
- A dinnyepépet finom szűrőn átszűrjük, kanál vagy spatula segítségével alaposan kinyomkodjuk belőle a levet.
- Kancsóba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és a vizet, addig kevergetjük, míg a cukor feloldódik.
- Hűtőbe téve jól behűtjük.
- Sok jégkockával és friss mentával kínáljuk.
TIPP:
csak jó piros, érett, lédús, édes dinnyét használjunk, különben színtelen és ízetlen lesz a végeredmény
felnőtteknek pezsgővel vagy proseccoval is készíthetjük, de akkor közvetlen kínálás előtt öntsük csak fel vele a behűtött dinnyelevet
Nagyon guszta mindkét pohár, most szívesen kihörpinteném valamelyiket :-) vagy mindkettőt :-) :-)
VálaszTörlésKatalin, szívesen meg is kínálnálak, de sajnos mi is addig hörpintgettünk, míg elfogyott. Szerencsére most van még a szezon, lehet újra gyártani.
Törlés