2019. augusztus 18., vasárnap

Mediterrán palmiers



















Ha nem akarunk sok időt a konyhában tölteni, de mégis úgy ennénk valami finomságot, akkor jó választás lehet a gyors leveles tészta. Nekem mindig van a fagyasztóban, hogy legyen mihez nyúlni váratlan esetekre is. Általában édességek készülnek belőle pudinggal vagy gyümölccsel. Ma azonban egy sós, mediterrán változatra esett a választásom. Az illatos bazsalikom, a fűszeres aszalt paradicsom és a sós feta ízei nagyon jól összeillenek ezekben a falatnyi rágcsálnivalókban. A ropogósságot pedig nem csak a leveles tészta biztosítja, de a hozzáadott dió is jót tesz a textúrájának és persze az ízének is. Nyáresti borozgatásokhoz, vendégváráshoz, filmnézéshez tudom ajánlani.

Mediterrán palmiers

Hozzávalók:
kb  18-20 db-hoz


  • 1 cs (275 gr) kész leveles tészta (tekercs)
  • 3-4 ek bazsalikom pesto
  • 10 dkg morzsolt feta
  • 5-6 szem olajban eltett szárított paradicsom
  • 5 dkg dió

Elkészítése:

  1. A sütő előmelegítjük 200°C-ra.
  2. A szárított, olajától jól lecsepegtetett aszalt paradicsomot nagyon apró kockákra, a diót durvára vágjuk.
  3. A levelestésztát kibontjuk, kivesszük a csomagból, kitekerjük.
  4. Megkenjük a pestóval, rámorzsoljuk a feta sajtot, egyenletesen rászórjuk a szárított paradicsomot és a diót.
  5. A szélesebbik felénél mindkét oldalon középig felhajtjuk a tésztát, éles késsel kb 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
  6. A palmiers-eket fektetve sütőpapíros tepsibe rakjuk, hideg vízzel megspricceljük, sütőbe tolva kb 12-15 percig (sütőfüggő!) halvány barnára sütjük.
  7. Langyosra hűlve kínáljuk.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, fincsi lehetett. Jól eshet nyári estéken, akár vendégekkel, akár csak a családdal :-) ! Amiben bazsalikom van, az csak finom lehet, nagyon szeretem ezt a fűszert :-)

    VálaszTörlés
  2. Nálam is a bazsalikom viszi a pálmát a friss fűszernövények között. Sajnos nem volt nagy adag, gyorsan el is fogyott.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!