Ha nem akarunk sok időt a konyhában tölteni, de mégis úgy ennénk valami finomságot, akkor jó választás lehet a gyors leveles tészta. Nekem mindig van a fagyasztóban, hogy legyen mihez nyúlni váratlan esetekre is. Általában édességek készülnek belőle pudinggal vagy gyümölccsel. Ma azonban egy sós, mediterrán változatra esett a választásom. Az illatos bazsalikom, a fűszeres aszalt paradicsom és a sós feta ízei nagyon jól összeillenek ezekben a falatnyi rágcsálnivalókban. A ropogósságot pedig nem csak a leveles tészta biztosítja, de a hozzáadott dió is jót tesz a textúrájának és persze az ízének is. Nyáresti borozgatásokhoz, vendégváráshoz, filmnézéshez tudom ajánlani.
Mediterrán palmiers
Hozzávalók:
kb 18-20 db-hoz
- 1 cs (275 gr) kész leveles tészta (tekercs)
- 3-4 ek bazsalikom pesto
- 10 dkg morzsolt feta
- 5-6 szem olajban eltett szárított paradicsom
- 5 dkg dió
Elkészítése:
- A sütő előmelegítjük 200°C-ra.
- A szárított, olajától jól lecsepegtetett aszalt paradicsomot nagyon apró kockákra, a diót durvára vágjuk.
- A levelestésztát kibontjuk, kivesszük a csomagból, kitekerjük.
- Megkenjük a pestóval, rámorzsoljuk a feta sajtot, egyenletesen rászórjuk a szárított paradicsomot és a diót.
- A szélesebbik felénél mindkét oldalon középig felhajtjuk a tésztát, éles késsel kb 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
- A palmiers-eket fektetve sütőpapíros tepsibe rakjuk, hideg vízzel megspricceljük, sütőbe tolva kb 12-15 percig (sütőfüggő!) halvány barnára sütjük.
- Langyosra hűlve kínáljuk.
Nagyon guszták, fincsi lehetett. Jól eshet nyári estéken, akár vendégekkel, akár csak a családdal :-) ! Amiben bazsalikom van, az csak finom lehet, nagyon szeretem ezt a fűszert :-)
VálaszTörlésNálam is a bazsalikom viszi a pálmát a friss fűszernövények között. Sajnos nem volt nagy adag, gyorsan el is fogyott.
VálaszTörlés